Gå til hovedinnhold

Det begynner å ta form i hagen

Først må jeg vise frem Sjokolade Akeleien min. Den sådde jeg i fjor og nå blomstrer den.
Stolt som en hane for at jeg har fått til denne.
Den var mindre enn det jeg hadde regna med, men veldig fin.
I helga har det virkelig vært helt supert vær, og vi har vært ute i hagen og fått gjort veldig mye. Problemet er at tia går veldig fort når man holder på.
Jeg har fått plantet ut de plantene som kom fra Langangen.
Og nå endelig får jeg kantstein langs grusgangen. Det skal bli så godt å få en hel helt i hagen. Gresset har spist seg innover og noen steder er det gress langt innover i grusen. Det blir veldig reint og fint og jeg gleder meg til vi får lagt det rundt hele grussgangen.

I drivhuset vokser det og det er tørt der nå som det er så varmt. Tomatplantene mine har vokst og jeg kniper skudd og vanner om hver andre.

Ellers så er det ugress plukking som står på gjørelista om dagen. Det er veldig mye ugress i vår, kan vel kanskje være at jeg ikke tok det i høst.

Ved drivhusveggen så har jeg en liten benk som pappa laget en gang. Det er en delt tømmersokk som er lagt over to mindre kabber. Der sitter jeg og nyter hagen mellom ugressplukkinga. Og noe av den utsikten jeg har fra benken min.

Gleder meg til det blomsterer, da blir jeg sittenes her.

Ettersom jeg ikke hadde noe andre planer for denne balja, så fylte jeg den med vann.
Jeg får heller sette noen krukker rundt den, så ble det litt dill-dall denne helga også.
La i noen steiner slik at det litt å se på der nede. Så ga jeg streng beskjed til sønnen i huset at dette vannet er bare mamma sitt. Så får vi se da om det blir slik....hehehe....

Nå håper jeg at varmen holder seg slik at vi kan holde på ute i hagen etter jobb. I dag flyttet jeg kjøkkenet ut og laget spagetti på grillen. Det gikk veldig fint!
Håper alle har det like fint som vi på Østlandet har det nå.

Kommentarer

Beth sa…
Den hagen din blir jo som en park?
Tenk så fin den blir da alt begynner å blomstre...
Jammen litt av en gartner du...

Klem Beth...
Mete sa…
Så kjempefint det blir hos deg!

Og for en disiplinert sønn...Her hadde garantert ikke ei så flott balje fått stå i fred :-)
line sa…
Så flott det er i hagen din :)

Her på Nøtterøy har jeg også holdt på i hagen i helgen - så delig med flott arbeidstemperatur. I drivhuset mitt er det full fart, og idag høstet jeg den første agurken - SÅ GODT.

Jeg gleder meg til å følge hagen din fremover - og hente masse inspirasjon :) Takk for titten
Asbjørg sa…
Sjokoladeakeleie,den var ny for meg!Ser veldig fin ut.Der blir nok flott hos deg når det kommer enda mer blomster!
Ha ei fin uke!
Kathrine sa…
Fint du har det, Vivi:) Misunner deg grusgangene dine. Det ser så rent og ryddig ut med dem.
Jeg har og hatt mange timer i hagen disse siste dagene. Ikke så varmt som til deg, men jeg liker jo godt denne havluften.
Nydelig akeleie! Den var flott:) Nå gleder jeg med til akeleieblomstringen i hagen her, men det tar jammen sin tid i år.
Her er det skolestreik, så jeg og sønnen i huset har hatt noen økter i hans hage. Noen urter er på plass, og purre, reddiker mm har han ordnet. Flink sjø:)
Ser ut som det blir hjemmedag i morgen også, så nye planer må klekkes ut i hagen.
Nyt de fine hagedagene. Klem:)
Mia sa…
Sjokoladeakeleie, hvilken liten bedårande skjønnhet, forelsket direkte! Ja, det är härligt ute, man vill aldrig gå in. Dagarna går så allt för fort, eller kvällarna då, för det blir ju helst då.. din kant vid gruset ser rent och fint ut, säkert svårt annars att hålla gräs och grus separert. Vattenbalja, det borde varje mamma få lov att ha :)
Anita sa…
Så fint det er hos deg i hagen.

Jeg ser du har lagt kantstein ved grusgangen...
Har du murt steiene sammen? Jeg har også laget meg en grusgang, og lurer veldig på å legge kantstein mellom bedet og grusgangen...men jeg har ikke lyst til å lage noe permanent. Jeg hadde tenkt å bare legge dem stu i stu, men lurer på om dette vil vare..
Merethe sa…
Å så flott det ble med kantstein på grusgangene dine Vivi. Slike blir det forhåpentligvis hos oss også i løpet av sommer/høst. Vi får steinene på torsdagen. Nå Driver G og graver på nedsiden av drivhuset for å lage urtebedd på hele langsiden. Det skal bygges i slike steiner. Jeg gleder meg til det blir mere ferdig. Så nydelig sjokoladeakeleien var bare så skjønn. Ja det er mye å glede seg over i hagen nå når så masse blomstrer. Julerosene som jeg fikk av deg har blitt ganske så store nå så til neste år de kanskje blomstrer. Ha en flott dag Vivi. Klem fra Merethe
josimo sa…
Så flott hagen din er!Masse lekkert å hvile øynene på

Ønsker deg en flott dag
Røsslyng sa…
Så flotte grusganger, det gjorde seg virkelig med de kantsteinene, og herlig akeleie :)
Mariann S sa…
Nydelig Akeleie :) Hagen din ser so flott ut, både med grusgang, kantstein og ellers rundt. Om eg køyrer gjennom Lillehammer en gang, håpar eg at eg får ta en titt innom hos deg :) Ønsker deg ei fin veke Vivi :)
IngunnBW sa…
Dette likte jeg :) Det er en av kjepphestene mine det med kantstein som skille mellom gress og annet dekke. SÅ fint det ble! Og som du sier, gresset stoppes av steinen og vil ikke lenger spise seg innover.

Gratulerer med nydelig selvsådd akeleie :) Jeg ser til min fornøyelse at Nora Barlow blosmtrer, nå venter jeg bare på Black Barlow, men kan ikke se noe til ham foreløpig.

Fint med de blå steinene i vannet også, haven din er helt skjønn. Kos deg og ha en strålende sommeruke, Vivi :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne