mandag 31. mai 2010

Det begynner å ta form i hagen

Først må jeg vise frem Sjokolade Akeleien min. Den sådde jeg i fjor og nå blomstrer den.
Stolt som en hane for at jeg har fått til denne.
Den var mindre enn det jeg hadde regna med, men veldig fin.
I helga har det virkelig vært helt supert vær, og vi har vært ute i hagen og fått gjort veldig mye. Problemet er at tia går veldig fort når man holder på.
Jeg har fått plantet ut de plantene som kom fra Langangen.
Og nå endelig får jeg kantstein langs grusgangen. Det skal bli så godt å få en hel helt i hagen. Gresset har spist seg innover og noen steder er det gress langt innover i grusen. Det blir veldig reint og fint og jeg gleder meg til vi får lagt det rundt hele grussgangen.

I drivhuset vokser det og det er tørt der nå som det er så varmt. Tomatplantene mine har vokst og jeg kniper skudd og vanner om hver andre.

Ellers så er det ugress plukking som står på gjørelista om dagen. Det er veldig mye ugress i vår, kan vel kanskje være at jeg ikke tok det i høst.

Ved drivhusveggen så har jeg en liten benk som pappa laget en gang. Det er en delt tømmersokk som er lagt over to mindre kabber. Der sitter jeg og nyter hagen mellom ugressplukkinga. Og noe av den utsikten jeg har fra benken min.

Gleder meg til det blomsterer, da blir jeg sittenes her.

Ettersom jeg ikke hadde noe andre planer for denne balja, så fylte jeg den med vann.
Jeg får heller sette noen krukker rundt den, så ble det litt dill-dall denne helga også.
La i noen steiner slik at det litt å se på der nede. Så ga jeg streng beskjed til sønnen i huset at dette vannet er bare mamma sitt. Så får vi se da om det blir slik....hehehe....

Nå håper jeg at varmen holder seg slik at vi kan holde på ute i hagen etter jobb. I dag flyttet jeg kjøkkenet ut og laget spagetti på grillen. Det gikk veldig fint!
Håper alle har det like fint som vi på Østlandet har det nå.

12 kommentarer:

Beth sa...

Den hagen din blir jo som en park?
Tenk så fin den blir da alt begynner å blomstre...
Jammen litt av en gartner du...

Klem Beth...

Mete sa...

Så kjempefint det blir hos deg!

Og for en disiplinert sønn...Her hadde garantert ikke ei så flott balje fått stå i fred :-)

line sa...

Så flott det er i hagen din :)

Her på Nøtterøy har jeg også holdt på i hagen i helgen - så delig med flott arbeidstemperatur. I drivhuset mitt er det full fart, og idag høstet jeg den første agurken - SÅ GODT.

Jeg gleder meg til å følge hagen din fremover - og hente masse inspirasjon :) Takk for titten

asbjørg sa...

Sjokoladeakeleie,den var ny for meg!Ser veldig fin ut.Der blir nok flott hos deg når det kommer enda mer blomster!
Ha ei fin uke!

Kathrine sa...

Fint du har det, Vivi:) Misunner deg grusgangene dine. Det ser så rent og ryddig ut med dem.
Jeg har og hatt mange timer i hagen disse siste dagene. Ikke så varmt som til deg, men jeg liker jo godt denne havluften.
Nydelig akeleie! Den var flott:) Nå gleder jeg med til akeleieblomstringen i hagen her, men det tar jammen sin tid i år.
Her er det skolestreik, så jeg og sønnen i huset har hatt noen økter i hans hage. Noen urter er på plass, og purre, reddiker mm har han ordnet. Flink sjø:)
Ser ut som det blir hjemmedag i morgen også, så nye planer må klekkes ut i hagen.
Nyt de fine hagedagene. Klem:)

Mia sa...

Sjokoladeakeleie, hvilken liten bedårande skjønnhet, forelsket direkte! Ja, det är härligt ute, man vill aldrig gå in. Dagarna går så allt för fort, eller kvällarna då, för det blir ju helst då.. din kant vid gruset ser rent och fint ut, säkert svårt annars att hålla gräs och grus separert. Vattenbalja, det borde varje mamma få lov att ha :)

Anita sa...

Så fint det er hos deg i hagen.

Jeg ser du har lagt kantstein ved grusgangen...
Har du murt steiene sammen? Jeg har også laget meg en grusgang, og lurer veldig på å legge kantstein mellom bedet og grusgangen...men jeg har ikke lyst til å lage noe permanent. Jeg hadde tenkt å bare legge dem stu i stu, men lurer på om dette vil vare..

merethe sa...

Å så flott det ble med kantstein på grusgangene dine Vivi. Slike blir det forhåpentligvis hos oss også i løpet av sommer/høst. Vi får steinene på torsdagen. Nå Driver G og graver på nedsiden av drivhuset for å lage urtebedd på hele langsiden. Det skal bygges i slike steiner. Jeg gleder meg til det blir mere ferdig. Så nydelig sjokoladeakeleien var bare så skjønn. Ja det er mye å glede seg over i hagen nå når så masse blomstrer. Julerosene som jeg fikk av deg har blitt ganske så store nå så til neste år de kanskje blomstrer. Ha en flott dag Vivi. Klem fra Merethe

josimo sa...

Så flott hagen din er!Masse lekkert å hvile øynene på

Ønsker deg en flott dag

Røsslyng sa...

Så flotte grusganger, det gjorde seg virkelig med de kantsteinene, og herlig akeleie :)

Mariann S sa...

Nydelig Akeleie :) Hagen din ser so flott ut, både med grusgang, kantstein og ellers rundt. Om eg køyrer gjennom Lillehammer en gang, håpar eg at eg får ta en titt innom hos deg :) Ønsker deg ei fin veke Vivi :)

Ninni sa...

Dette likte jeg :) Det er en av kjepphestene mine det med kantstein som skille mellom gress og annet dekke. SÅ fint det ble! Og som du sier, gresset stoppes av steinen og vil ikke lenger spise seg innover.

Gratulerer med nydelig selvsådd akeleie :) Jeg ser til min fornøyelse at Nora Barlow blosmtrer, nå venter jeg bare på Black Barlow, men kan ikke se noe til ham foreløpig.

Fint med de blå steinene i vannet også, haven din er helt skjønn. Kos deg og ha en strålende sommeruke, Vivi :)