tirsdag 18. mai 2010

Primulablomstring

En kjærkommen vårblomst i hagen.
I ettermiddag så ble været nesten sommerlig og jeg måtte ta meg en tur i hagen. Her er noen primular som blomstrer nå.Denne hvite her er faktisk en som jeg kjøpte hos Plantasjen i januar i fjor og plantet ut om våren. Hadde vel egentlig ikke noen forventninger om at den skulle komme igjen, men der tok jeg feil.
Ellers så har jeg snart fått ryddet hele hagen. Jeg henger skikkelig etter i år, men pga været så har ikke den rette hagelysten vært til stedet. I helga er det igjen meldt kaldere, men da kommer jeg nok til å være ute lell.
Må ta opp igjen noen Lavendel og andre ting som har gått føyken i vinter.
Lurer på om jeg skal plante noen flere roser i år og Clematiser.
Drueplanta som har stått ute i flere år nå, skal få lov å komme inn i drivhuset og da ble det plutselig plass til en klatrerose der. Har vært litt inne hos Roseeksperten og tittet også har jeg kjørt ut roselista fra gartneriet på Kvam.
Regnet som kom i helga passet meg helt utmerket. Jeg fikk hatt på hønegjødsel over alt i hagen og jammen har det blitt grønt og fint etter alt regnet.
Kjøkkenhagen er ferdig ryddet og klar, så noe har jeg da i allefall fått gjort. Kunne vel ha holdt på lenger ute om kvelden, men er altfor glad i OnePiece'n og hopper i den som fort jeg kan.
Nå venter jeg planter fra Langangen i løpet av uka, så da er det vel snart tid for hage.
Ønsker alle en flott uke.

9 kommentarer:

New Dawn sa...

Nydelige primulaer du har. Jeg bruker også å plante de du på våren, om de overlever inne til den tid vel å merke. Nå har jeg en lys gul som står i blomst, og andre som jeg håper vil blomstre senere.
Jeg har vært ute i hele kveld og plantet i krukker og kasser. Krysser fingre og tær håper frosten holder seg borte.

Lene fra Lillehammer sa...

Hei Vivi, så du driver på for fult du også, samme her. Har akkurat kommet inn etter dagens hageøkt. Var på Ringstad i dag og fikk kjøpt meg 3 roser og 2 clematis. Har fått to av rosene i jorda, i bedet foran lysthuset, en Constance Spry og en David Austin, spent på om de vil trives der da. Nå har vi akkurat ribbet vindfanget, i morgen kommer nemlig arbeidsfolka og skal rive det, blir skikkelig rart, men utrolig godt å få bort det grusomste og styggeste rommet i hele huset.
Duuu, den lavendelen du snakker om som har dauva i løpet av vinteren, det er ikke tilfeldigvis den som Plantasjen solgte i fjor, 6 i pk. eller noe? Dumme meg kjøpte noen pakker av de og det ser ut til at de definitivt ikke klarte vinteren. Dårlig synes jeg, de kunne ihvertfall ha solgt en type som er vinterherdig spør du meg. Jeg har en type som jeg har hatt i mange år, men den har jeg flyttet da den var litt feilplassert. Den hadde jo blitt svær da men i kveld klippet jeg den helt ned og gravde så og si hele planta ned i jorda. Så gjenstår det å se om de vil komme igjen da, er ganske lenge siden jeg gravde de opp og jeg har vurdert frem og tilbake om jeg skulle kaste de eller ei. Men jeg gir de en sjans jeg.
Okidok, kos deg i morgen, vi snakkes!

krepsemor sa...

Så fine primulaer du har! Deilig når det begynner å blomstre igjen! Jeg har også haget i hele kveld, og fortsetter i morgen, og dagen etter det....Temperaturen er forholdsvis bra, så det blir nok planting i krukker her også! Lavendelen min ser også temmelig vissen ut, så jeg vet ikke om den er i live! Nå koser vi oss i hagen =)

Mia sa...

jag satt några primula ut i boden i vintras efter att dom stått på köket, och där glömda jag dom.synd, för nu vet jag ju att dom kanske hade klart sig ute, tack för tipset :)flotta bilder också.

Kathrine sa...

Primulaer er vakre! Mine og står i blomst:)
Og så er jeg litt missunnelig på drivhuset ditt da. Koselig det ser ut.
Sender deg en e-post om litt jeg.
Klem:)

Vigdis sa...

Det var så hyggelig med 17. maihilsenen din. Vakre primulabilder her! Et lite tips om du ikke er klar over det, om ikke Bjørke sender, Rom i Tønsberg gjør det. :)

Røsslyng sa...

Så masse flotte primula du har :)

Kos deg i hagen og ha en super uke videre!

merethe sa...

Ja i dag har det vært sommer:) Vi har vært ute i hele dag. :) Vakre primula du har. Mine bare dør de trives ikke her hos oss. Håper at dette været holder seg. Men vet det er meldt kaldere igjen. Ha en flott kveld. Klem fra Merethe

Ninni sa...

Primula blir jeg mer og mer glad i, det skjønner jeg når jeg ser dine bilder :) Nydelige sorter du har! Håper dere har hatt like deilgi vær som oss i pinegn :)