lørdag 8. mai 2010

Status i hagen 8.mai 2010

I dag har det vært supert vær her på Lillehammer og jeg har vært ute i hagen hele dagen.
Har endelig fått ryddet det store beddet nedenfor garasjen. Det spretter frem nye lysegrønne skudd over alt og når jeg får fjerna alt det visne fra i fjor, så titter det frem nye skudd som i løpet av sommeren vil vokse seg store og fine.
Her er noen bilder over hva som titter frem.
Og jeg ønsker nok en vår velkommen.
Når alt er ryddet så ser det ut til at jeg har så utrolig mye plass.
Jeg har tatt vekk noen revebjeller og fløyelsblomster som blomstret i fjor, så noen ledige plasser har det jo blitt.


Her i hjørnet har jeg nok en gang klippet ned Clematisen min. Den vokser så utrolig mye hvert år, så den går inn under taket til lysthuset.
Har tenkt tanken om å flytten den, men har vel egentlig slått det fra meg. Den har stått der i mange år, så røttene har sikkert etablert seg godt og utover alle steder. Den får nok bli der den er, og klippe den ned til hvert år.

Dette er det nye beddet fra i fjor sommer. Her hadde jeg plantet lavendel rundt kanten, men den har nok ikke likt seg i vinter, for det ser ut til at alle er døde.
Ja, ja - da blir det plass til pionene som venter i lysthuset.
Håper at sola også er med meg i morgen. Nå er det lysthuset som må vaskes og gjøres klar. Må vel håpe at jeg kan sette ut plantene fra lysthuset ned i drivhuset snart, det er jo mai.
Ønsker alle sammen en fin lørdagskveld.

5 kommentarer:

Mariann S sa...

Takk for besøket i bloggen min Vivi :) Godt å sjå at det spirar og gror hos deg og, det e so deilig no. Veret hos oss var supert i går, men i dag var det igjen ein grå dag. Men eg naut synet av nyklipt plen kvar gong eg kika ut av vinduet. Ønsker deg ei god helg :)

krepsemor sa...

Det ser så vårlig og fint ut hos deg! Kjekt da å kunne få være ute og kose seg i hagen, pusle litt rundt og observere alt som er på vei opp! Det er en herlig tid! Kunne vært litt varmere da! Klematis er bare nydelige!

Mia sa...

Så fint snödroppen och scillan passar ihop, den kombination gillade jag. När det blomstrat över här ska jag nog flytta några av lökarna samman. Fint tips !
Våronna är underbart, tänk när allt börjar komma riktigt ordentlig, då blir det nog fullt i ditt nya bedd :)

Ninni sa...

Da var våren kommet til Lillehammer også :) I går var en nydelig dag, så varmt og godt. Så synd lavendelen ikke klarte seg hos deg. Gleder meg til å se utviklingen i bedene dine fremover :)

merethe sa...

Er du helt sikker på at lavendelen er død? de kan se veldig grå og døde ut før dem kommer med skudd. Mine så døde ut men så klippet jeg dem ned og nå kommer det små grønne blader fra disse "døde" greinene. Gleder meg til å se hagen din Vivi. :) Nå sludder det ser jeg...håper varmen kommer snart.