Gå til hovedinnhold

Status i hagen 8.mai 2010

I dag har det vært supert vær her på Lillehammer og jeg har vært ute i hagen hele dagen.
Har endelig fått ryddet det store beddet nedenfor garasjen. Det spretter frem nye lysegrønne skudd over alt og når jeg får fjerna alt det visne fra i fjor, så titter det frem nye skudd som i løpet av sommeren vil vokse seg store og fine.
Her er noen bilder over hva som titter frem.
Og jeg ønsker nok en vår velkommen.




Når alt er ryddet så ser det ut til at jeg har så utrolig mye plass.
Jeg har tatt vekk noen revebjeller og fløyelsblomster som blomstret i fjor, så noen ledige plasser har det jo blitt.


Her i hjørnet har jeg nok en gang klippet ned Clematisen min. Den vokser så utrolig mye hvert år, så den går inn under taket til lysthuset.
Har tenkt tanken om å flytten den, men har vel egentlig slått det fra meg. Den har stått der i mange år, så røttene har sikkert etablert seg godt og utover alle steder. Den får nok bli der den er, og klippe den ned til hvert år.

Dette er det nye beddet fra i fjor sommer. Her hadde jeg plantet lavendel rundt kanten, men den har nok ikke likt seg i vinter, for det ser ut til at alle er døde.
Ja, ja - da blir det plass til pionene som venter i lysthuset.
Håper at sola også er med meg i morgen. Nå er det lysthuset som må vaskes og gjøres klar. Må vel håpe at jeg kan sette ut plantene fra lysthuset ned i drivhuset snart, det er jo mai.
Ønsker alle sammen en fin lørdagskveld.

Kommentarer

Mariann S sa…
Takk for besøket i bloggen min Vivi :) Godt å sjå at det spirar og gror hos deg og, det e so deilig no. Veret hos oss var supert i går, men i dag var det igjen ein grå dag. Men eg naut synet av nyklipt plen kvar gong eg kika ut av vinduet. Ønsker deg ei god helg :)
krepsemor sa…
Det ser så vårlig og fint ut hos deg! Kjekt da å kunne få være ute og kose seg i hagen, pusle litt rundt og observere alt som er på vei opp! Det er en herlig tid! Kunne vært litt varmere da! Klematis er bare nydelige!
Mia sa…
Så fint snödroppen och scillan passar ihop, den kombination gillade jag. När det blomstrat över här ska jag nog flytta några av lökarna samman. Fint tips !
Våronna är underbart, tänk när allt börjar komma riktigt ordentlig, då blir det nog fullt i ditt nya bedd :)
IngunnBW sa…
Da var våren kommet til Lillehammer også :) I går var en nydelig dag, så varmt og godt. Så synd lavendelen ikke klarte seg hos deg. Gleder meg til å se utviklingen i bedene dine fremover :)
Merethe sa…
Er du helt sikker på at lavendelen er død? de kan se veldig grå og døde ut før dem kommer med skudd. Mine så døde ut men så klippet jeg dem ned og nå kommer det små grønne blader fra disse "døde" greinene. Gleder meg til å se hagen din Vivi. :) Nå sludder det ser jeg...håper varmen kommer snart.

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne