Gå til hovedinnhold

Tidlig en morgen

Hva kan være bedre enn å kunne rusle ut i hagen, en tidlig lørdag morgen?
Solen skinner og hagen strutter. Det er senere i år, med blomstringa, men noen er da kommet.
Fortsetter det med varme nå så står snart alle Revebjellene for tur og Pionknuppene blir stadig større.
Sliter fortsatt litt med inntørka Akeleieknupper og kniper stadig vekk dem som er stygge. Litt synd er det, for det blir veldig lite Akeleieblomstring i år. Gir det seg ikke snart så kjøper jeg noe å sprøyte på.
Skulle vel egentlig tro at det ikke skulle være så mye lus og stygghet i år, siden vi har hatt slik kulde i vinter, men det ser heller ut til at det er mere i år enn det var i fjor. Noen med samme erfaring ?
Løytnanshjerte er i blomst. En koselig staude som kanskje det skulle vært flere av i hagen?
Finlands hvite rose - kommer med masse knupper i år, men det er fortsatt bare denne ene som har "våknet".

Constance Spry kom med sine første blomster i går. Denne rosen kjøpte jeg på Ringstad Gartneri, da vi var der med hagelaget.
Jeg har virkelig fått litt dilla på roser, og jeg må innrømme at jeg har lest og sett på mange rosebilder fra bloggene til Lene og Ninni.
Veldig flotte blogger som gir inspirasjon og tips.

Her to bilder av Primula som jeg sådde i fjor. Er veldig fornøyd med at de blomstrer i år.
Jeg informerer stadig om det når jeg har besøk i hagen. :-))
Nå har ikke jeg vært så veldig nøye med navnelapper og selvfølgelig har også lappene på disse blitt borte i løpet av vinteren.

Ellers i hagen nå så gleder jeg meg veldig til Irisene kommer. Jeg har knupper på to av de som ble kjøpt fra Nautsund for noen år siden. Jeg har nok plantet dem på helt feil sted og holder på å flytte de som fortsatt er små. Men nå er det altså to som har knupper og det blir spennende å se hvordan de blir.
Noe klipping av busker må jeg også få gjort snart, for de dekker så mye for sola nå.
Planer om et rosebedd er også på trappene, men da er jeg avhengig av hjelpe av gubben. Det står ei stor granbusk der i dag og den må da bort.
Om det blir i år eller til neste år, ja det vil tiden vise. :-))
Ønsker alle en kjempe fin lørdag.

Kommentarer

krepsemor sa…
Så flott bloggen din har blitt! Kjekt å fornye seg litt der også =)
Synd med akeleiene dine, jeg håper du finner noe å sprøyte på som hjelper. Løytnantshjerter kjøpte jeg i går, de er så flotte. Jeg vil gjerne ha de gamle staudene i hagen min, de som ruver litt!
Ha en fin helg, Vivi!
IngunnBW sa…
Så fin og orginal bakgrunn du har fått deg! Koselig med treverk :)
Jeg kan ikke si jeg har merket noe spesielt til utøy i år, så dumt med akeleiene dine da. Håper du får bukt med krapylene...
IngunnBW sa…
Og takk for at du linker til meg og skriver så pent om bloggen min!
Ellen Walnum sa…
Slutter meg til de andre: bloggen din var blit kjempelekker! Så synd med akeleiene da, det er jo ev de store gledene på tidligsommeren.......

Jeg har flere løytnantshjerter i hagen, det minner om min barndoms hage. I år fikk jeg også tak i en hvit en, de er så lekre synes jeg:)
Kathrine sa…
Så fint det har blitt her i bloggen din da:)

Og ja, Akeleieknopper som skrumper inn, har jeg vært plaget med i mange år. Så fant jeg ut at det er små Tegeliknende biller som ødelegger de, i skyggen? Nå er Akeleiene på flyttefot, for står de i full sol hele dagen, så kommer ikke disse billene. Snodig. Men det finnes kanskje flere skadedyr på de?

Vi kom nettopp hjem fra tur til Gudbrandsdalen denne helgen også. Var det forrige helg, og hentet ungene igjen denne helgen. Borte bra, men hjemme best. Og alltid morro å komme hjem og se hva som har kommet ut i hagen:) Sønnen spiste masse kinesisk reddiker. De er gode, og store.

Løytnantshjerter er så flotte! Har den røde og den hvite, begge i blomst nå. Og begge har vært på flyttefor i flere år, men nå har jeg funnet de riktige plassene for de.

Kos deg i hagen fremover, ser dere får fortsatt bra vær. Vi og, men mere moderate temperaturer.
Klem:)
Mia sa…
Hva skådar mitt öga, har du den, finlands vita rose, underbar tycker jag den är, med sin rena vita färg. Jag var helt säker på att jag följde dig sen säkert ett år sen, där ser man..

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne