søndag 25. juli 2010

Hjemme fra ferie

Når sommerferien starter så gleder vi oss alle sammen til å reise bort, og når vi vender nesen hjemover så gleder vi oss til det.
Jeg var veldig spent på hva som ventet meg i hagen, for det var mange knopper når vi dro på onsdag.
Vi har hatt noen fine dager i Bergen med sol og godt vær. Akvariet og Fløibanen ble besøkt og gubben fikk kost seg på fisketorget, mens unga og jeg spiste bær. Det er nemlig bare han som liker sjømat i denne familien.
Bergen er en koselig by!
Her kommer det en oversikt over hagen pr. 25.juli 2010. Noen nye roser har kommet og masse liljer.
New Dawn og Lykkefund sto fulle med knopper når jeg reiste og i siden onsdag har dem virkelig kommet.
Den laksefarga og den gule har jeg ikke noe navn på. Moserosen Cristata hadde også kommet i blomst.

Her er alle liljene som blomstrer nå. Den helt hvite kjøpte jeg på Hagemessa, men er usikker på navnet. Det har gått en "diskusjon" på Hagegal, men tror ikke de har kommet fram til noe navn.
På noen planter synes jeg det er OK å vite navn, men er egentlig ikke så veldig opptatt av det.
I morgen blir det opprydding i hagen, for nå har det begynt å regne. Det er mye som kommer enda og snart er alle riddersporene også ute.
Være skal holde seg så jeg ser frem til enda 14 dager med ferie og sol.


5 kommentarer:

Vigdis sa...

Ja, det er så deilig å komme hjem til hagen etter noen dager vekk! Kos deg med feriedagene, Vivi! Mange flotte liljer du har.

Ninni sa...

Alltid spennende å komme hjem til haven og se hva som har skjedd siden sist etter ferieturer! Hos deg blomstrer det nydelig, liljene dine er jo fullstendig til å spise opp :) Og moserosen da...så vakker

New Dawn sa...

Så flotte liljer du har. Jeg synes også at det er godt å komme hjem fra ferie. Nå er jeg i Tyrkia på 3 ukers ferie. Tenker det blir litt for spennende å komme hjem og se hvilken forfatning hagen er i. Heldigvis har min bror slått plenen (og samtidig ranet kjøleskapet for pils) og min far passer drivhuset,men bedene ser vel passe gjengrodde ut.
Ønsker deg sol og sommer resten av ferien.

Ingrid E 's hage 630 moh sa...

Jammen var de masse fint som blomstret hos deg Vivi :-)
Jeg synes også at det alltid er spennende å gå på oppdagelsesferd i hagen etter å ha vært borte noen dager. Artig å se hvordan plantene har vokst siden sist, og hvilke nye som har kommet i blomst - både av liljer, roser og stauder.

Mia sa...

Borta bra men hemma bäst. Sjömat är nu jättegott då, tycker jag.. Rosor och liljor är omöjliga vad gäller namn, har jag inte noterat mig det direkt så är det borta ( och Clematis..)
Har du fint väder på Lhr hoppas jag för din del det forsätter, här är kallt och surt så jag önskar mig nog lite sol, ävenom ferien är över:)