søndag 19. september 2010

Nå er det høst og sesongslutt for meg.

Ja, nå er det hagestopp her i hagen hos meg. Det nye bedet er ferdig og alle plantene jeg hadde stående på vent, er nå kommer i jorda.

Rosene fra Rose Røysa er også kommet og de kom i jorda i helga.
Her kommer noen bilder fra det nye bedet mitt. Her har jeg satt ut pottene for å se hvordan det tar seg ut.
Her har plantene kommet i jord. Nå er jeg spent på neste sesong for å se hvordan det ble med farger og plasseringer.

Rosene fra Rose Røysa og høstløk er også satt ned i dette nye bedet. Da ble det fult her også, men jeg har mere gressplen å ta av, så ingen krise enda :-))


I drivhuset er det snart tomt. Bare baljen med purrløk står igjen! Vaske skal jeg ikke gjøre før til våren, for vi bruker drivhuset bare som lager på vinteren.
Plantene som skal inn før det blir for kaldt er tatt inn og står i lysthuset, og snart er det på tide å sette på litt varme og lys der inne også.
Det er skikkelig høst, men samtidig er det fortsatt blomstring i hagen. Erteblomster og Clematis holder fortsatt koken!
Rosen Astrid Lindgren holder fortsatt på med flott blomstring, det samme gjør Queen Elizabeth.

Nå høster jeg frø fra planter og har allerede sådd noen fra egen hage. De pottene skal få stå ute i vinter under fiberduk, så håper jeg på litt spiring til våren.
Jeg har også meldt meg på "den omreisende frøboks" gjennom hagegal og det gleder jeg meg til. Var med for noen år siden og det var veldig mye spennende å finner der.

Ønsker alle en flott høst og håper den blir fin, varm og lang!!

8 kommentarer:

Linda sa...

Ja nå nærmer det seg høst og sesong slutt, men en sesong slutt, betyr at en annen starter her i huset. og hagesesongen varer hele året her. Snart er det bøker, og planlegging, fordøying av denne sesongens inntrykk og plenlegging av neste. Enda er det ting som skal ordnes i hagen. Georginer står enda i blomst eller dvs endelig i blomst... de har vært så trege her i år... kanskje jeg har gjødslet for lite... Lykke til med resten av hagearbeidet, blir spennende med nytt bedd til våren:) Og ha en masse god høst. Klem

Tove sa...

Flott nytt bed du har laget deg. Det må være deilig å være så i rute om høsten. Jeg har masse igjen som skulle ha vært gjort, som vanlig. Og jeg kommer sikkert ikke i havn, som vanlig......men hvis jeg rekker å lage et bed til i høst så blir jeg kjempefornøyd
:-) Håper på en lang og flott høst og ingen gjentagelse fra i fjor. KOmmer du på foredraget med Inger Lise på lørdag?

Ellea sa...

Her er det også begynt å bli høstlig. Jeg har fått vasket drivhuset og har også så smått begynt å flytte inn det som skal overvintres. Litt vemodig men deilig også. Jeg er glad i høsten og synes det er en rolig og ettertenksom årstid:)

New Dawn sa...

Så flott bed du har laga deg. Det er alltid like spennende hver vår å se hvordan de nye bedene blir.
Jeg har også laga et nytt bed i tilknytning til den nye skiferplattingen. Jeg venter på 13 roser fra Rosa Røyse, og forrige uke satte jeg ned åtte pioner fra importen på hagegal.
Gleder meg veldig til å se hvordan det blir til våren.
Fremdeles er det mye som blomstrer i hagen her på Sunnmøre. Har et album i bloggen under innlegget Høstblomstring i hagen 16. sept.
PS. Liker så godt det bildet øverst i bloggen din - det var det bildet som inspirerer meg til å lage sti i tilknytning til drivhuset mitt også. Bli kanskje i høst, eller til våren.

krepsemor sa...

Så fint bed du har laget deg! Det blir sikkert kjempefint til våren, og sommeren når det får vokse seg til! I dag har det blåst ganske mye her, og har knekt en grein på den største engletrompeten min. Tydelig at det er høst!
Så fint at du sier at du har mer gressplen =) Jeg har også myyyye gressplen....Nå vet jeg hva jeg skal gjøre med den ;)
Du er superflink til å lage stier og bed, har jeg sett! Det ser ordentlig koselig ut!
Ha en fin ukeslutt og en god helg!

Bente sa...

Det nye bedet ser fint ut! Gleder meg til å se bilder fra det til neste år.

Ønsker deg en fin helg!

Klem fra Bente

Kathrine sa...

Høst til meg også. Og nå tror jeg plommene har frosset....
Men fortsatt blomstrer det endel:)
Beddet ditt ser fint ut, og kommer til å bli flott til neste år!
Her planlegges busker og stauder på gårdsplassen foran huset. Nå er kommunen snart ferdig med gravingen, men jeg tror de fylte opp med for mye stein:( Da blir det ekstrajobb med å få mere jord der.
Ønsker deg en fin fin høst utover. Her er det frost om natten og strålende sol på dagen. Nytes!
Klem:))

Mia sa...

Ja tänk, Clematisen som man gör sig såna bekymringer for på våren er en av de mest uthålliga om hösten.. Gott å bli färdig för året. Ska bli kul att se din nyplantering till våren :)