Gå til hovedinnhold

Har spirer, men ikke på do....

Jeg har spirer, og det gikk jammen fort. Hadde nok tenkt at dem skulle få stå på badet, men i år har jeg da spirer på taket til marsvinburet. Tror egentlig at marsvina synes det er helt greit å dele taket sitt med noen enkle spirer.
Det er blomkål og brokkoli som er først ut. Urtene lar vente på seg og det samme gjør chilli'n.
Nå er spirene flyttet til stuevindu pga mere lys.
Paprikafrø er sådd i dag - tok frø av vanlig kjøpt paprika, det har gått greit frø, så jeg prøver igjen. 4 pellis stiklinger har også fått jord i dag og i helga får de som står ute i lysthuset også jord rundt beina sine.
Ellers så sitter jeg og lurer på om jeg skal kaste meg på en ny runde med Georginer. Vet ikke hvor mange jeg har kasta pga dårlig overvintring, men i år har det gått så fint med temperaturen i lysthuset, så jeg har lyst til å prøve igjen. Det var så mange flott i Zimtrade nå. Jeg har liksom gitt litt opp sommerblomster og derfor kan det være like greit å ha Georginer i urner på veranda'n.
Lar tankene surre til helga så får jeg se om jeg sender inn en bestilling.
Ellers så har jeg bestått på eksamen og har nå gjennomført og lagt bort min tid som student. Jeg syns nok at det var både spennende og gøy, men ikke med full jobb, hus og barn ved siden. Det ble for lite timer i døgner i forhold til dem her hjemme og det likte jeg ikke.
Men nå har jeg prøvd det og ferdig!!
Nå gleder jeg meg til helga!
Ønsker alle venner en riktig god helg!!

Kommentarer

Kathrine sa…
Gratulerer Vivi!Flott at det gikk bra og at du besto eksamen. Skulle nå bare mange da,)
Lurer litt på når du har spirene inne i stua, blir det ikke for varmt til dem da? Lyst og kjølig har jeg hørt, men de blir kanskje bra alikevel:)
Morro med frø, men jeg har ennå ikke kommet igang. Bare skiftet litt jord på noen potteplanter(må ha hjelp til bæring av jord og potter, men det blir da en gang)

Foten går seg til den, men jeg tåler ikke så godt medisinen. Gleder meg til jeg er ferdig med dem og kan være ute på tur igjen.

Ha en fin fin helg. Klem:))
Mia sa…
På något sätt misstänker jag marsvinen till att visa större tålamod med pottene än det mannen min gör när han sitter på do.. Så kul att det spirar :)
krepsemor sa…
Gratulerer med vel bestått eksamen! ja, det har nok vært litt stritt for deg. Men nå kan du gå våren i møte med mye bedre tid, og kanskje til og med mye tid til de små spirene =) De gir så mye glede når de vokser og trives. Jeg må jammen skunde meg og så mine grønnsaker og urter jeg også! Jeg har dem liggende her ved siden av laptopen ;o)
Til helgen.....Paprika sådde jeg for et par uker siden, av den lange søte du får kjøpt på butikken, De har spirt og ser rett så trivelige ut!
Ønsker deg en god og avslappende helg sammen med dine!

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne