Gå til hovedinnhold

Nå er jeg igang igjen - endelig!

Det er super fint vær om dagen, og med det så kommer jo naturligvis hagefølelsen igjen. I år har jeg venta lenge på denne følelsen og var ei stund litt bekymra for meg selv, men nå begynner å krible litt igjen og noen sysler har blitt gjort de siste dagene.
Alle pellisene som har overvintret i lysthuset har klart seg, og det er en bragd bare det til å være meg. De er da klippet ned og noen stiklinger er satt i vann. Jord blir kjøpt i helga!
For første gang i mitt hageliv, så har jeg bestilt urtefrø og har planer om å fylle drivhuset for det det er vert. Basilikum, dill, persille, oregano, timian og chilli. Frø til blomkål og forskjellige gulrøtter er også bestilt. Tomater og agurk venter jeg med for dem kjøper jeg ferdig planter. Paprika frø ligger til tørk på kjøkkenet!
Dette blir gøy!!!
Noen stauder tror jeg ikke blir sådd her i år. Jeg har noen potter ute fra i høst, som snart skal få lov til å komme frem igjen og det får holde.
Bortsett fra at hagefølelsen har kommet så går livet sin vante gang. Gleder oss til helga for da går turen til sesong åpning av Hunderfossen familiepark. Håper på godt vær!
Bok som leses nå er "Granateplene" av Sue Monk Kidd. Har lest mye i vinter og har fått litt dilla! Det finnes så mange gode bøker.
Da er en ny blogg/hagesesong starter - med nytt design på bloggen, men ble ingen bloggvinner av den grunn :-))

Kommentarer

Kjekt at du er i gang igjen og med nye planer.
Bloggen din var blitt riktig flott!
Vivishagerom sa…
Takk for det, Randine. Det føles greit å være igang igjen også!
Merethe sa…
hei Så koselig med innlegg fra deg. JA jeg hadde virkelig vårfølelse i går...men i dag er det vinter igjen.. Men alikevel har jeg vært og tittet i frøskuffen min. Har lyst å komme igang kjenner jeg. Urter er flotte planter også er det så godt å bruke friske urter når grillsesongen starter. :) HÅper alle urtene jeg plantet i det nye urtebeddet overlever vinteren. Klem til deg.

Merethe
Unknown sa…
Endelig er du tilbake igjen, og i lekkert design :))
Jeg har faktisk endel servietter liggende til deg, skal samle noen til også sender jeg de avgårde til deg :)
krepsemor sa…
Så flott bloggen din har blitt!
Så koselig at du er tilbake igjen i bloggverdene, Vivi! Og at du er i gang igjen med en ny hagesesong er også bra. Urter og grønnsaker lyder spennende. Ingenting er så godt som hjemmedyrkede skatter =)
Hei hei så kjekt å se deg på banen igjen - artig å høre fra deg :-)
Her i huset er såsesongen så absolutt i gang, og til helga har jeg en stor priklejobb foran meg. Morsomt så lenge det ikke vokser meg over hodet, noe som det har en tendens til å gjøre :-)
Bloggen har blitt flott, og jeg er glad du har beholdt det flotte bildet av drivhuset.
Kathrine sa…
Flott at du er tilbake, Vivi!

Nydelig bloggen din nå. Jeg er ikke helt i hagebloggland enda, men det kommer nok utover her. Lysere dager og sol, vekker jo interessen.

Klem:))

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne