Gå til hovedinnhold

Kom mai du skjønne milde....

Gave fra Merethe - hjemmelaget-/støpt fuglebad !
Mai måned er vel kanskje den måneden som jeg skulle ønske at vi hadde to av, for nå går tiden altfor fort. Mai er den siste vårmåneden og det nærmer seg med storm skritt til sommeren. Kjenner at forventningene er store til nok en ny hagesesong. Gleden over ting som kommer igjen og litt skuffelse over ting som ikke tok turen opp igjen fra rota i år. Spenningen ved nye prøvelser og ikke minst gleden av og lykkes, prøvelser og erfaringer.
Jeg er helt sikker på at denne hagesesongen blir like spennende, prøvende og beste sesong ever, som alle andre hagesesonger har vært.

Jeg startet mai med å besøke Elin Merethe (Livet på småbruket). Alltid like koselig å møte henne og denne gangen ble det kaffekos og hyggelig prat i rødstua. Ei fantastisk flott hobbyhus hvor dem har gjort en helt utrolig jobb. Veldig koselig å sitte der inne med fyr på ovnen og mulighet til kos både for store og små. Jeg tar mer enn gjerne turen tilbake.

Jeg var så heldig at jeg fikk et hjemmelaget fuglebad, som Merethe har laget selv. Kjempe flott og det har fått hedersplassen i rosebedet mitt. Der kan jeg se det både fra drivhuset og veranda'n.

Her kan jeg sitte å nyte roseduft og se på det flotte fuglebadet!!!

Ellers i hagen skjer det mye om dagen så jeg tok meg en runde med kamera og her er resultatet.

Jeg ønsker alle nye skudd, tupper som titter opp av jorda og blader som skytes ut fra tørre kvister, velkommen tilbake.

******
Fikk kjøpt jord og kugjødsel i dag! 3 tomatplanter og 3 agurkplanter ble også med hjem, så nå står dem sammen med blomkål, paprika og brokkoli og skal bli store og flotte planter.
Må ha mere jord for jeg har igjen 2 blomkål planter og chilli planter.
Ønsker alle en ny flott uke!!

Kommentarer

Merethe sa…
Vivi :) det var SÅ koselig med besøk av dere!! Vi må absolutt treffes oftere. Og igjen tusen takk for den flotte boka og plantebabyene ;) Klemmer
krepsemor sa…
Så koselig med venninnebesøk =) Og så mye som popper opp i bedene dine! Det fuglebadet var jammen kjempeflott. Et sånt kunne jeg også tenkt meg. Jeg har fundert litt på å støpe selv, for det er jo så mye fint en kan lage!
Jeg måtte le litt da jeg så bildet fra drivhuset ditt, vi har samme murerbaljer, satt på presis samme måten =)
Ha en fin uke, Vivi!
Mariann sa…
Fuglebadet var virkelig stilig, for en flott gave.
Mye som spretter opp i bedene i disse dager, deilig tid vi har nå.
Flott fuglebad du har fått, det blir nok fuglene glad for.
Våren er en flott tid når alt spirer igjen.

Ønsker deg en fin hageuke!
Elisabeth sa…
Så hyggelig å besøke plantevenner, det er lysglimt i hverdagen :) Ser du har slike murerbaljer som jeg skal kjøpe noen av også, du har plantet 3 tomatplanter i hver?
Vivishagerom sa…
Murebaljer er tinge og fungerer veldig bra. Ja, Elisabeth jeg har plantet 3 tomat og 3 agurker i hver. Før har jeg hatt to i hver balje,men jeg håper det går greit med 3.

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne