onsdag 15. juni 2011

Status i hagen 15.juni 2011

Ja, tiden går og regnet består!
Det merkes i hagen at det har regnet en del for det spretter opp ugress over alt. Jeg prøver så godt jeg kan å jakte på det forhatte gresset, men nå har jeg gitt opp til det blir litt tørrere i jorda.
Men plantene vokser selv om de står med beina i vann og henger med tunge hoder. Jeg har tatt noen bilder av det som er i blomst og snart kommer i blomst. Akeleiefrøstjernene står flotte nå og jeg har ønske om flere slike planter. Jeg sådde noen frø i fjor høst og har noen småbarn på lur, men må vente litt til dem vokser seg litt større før jeg planter dem ut.
Geraniumblomstringa er like rundt hjørnet, mens Akeleiene snart har gjort sitt for i år.
Flere Iris kommer også med knopper, selv om mange har redusert vekst i år pga vinteren.
Rosene kommer også nå og flere har store flotte knopper. Pionene har også kommer fint, men ikke alle har knopper, mulig dem har fått for mye vann, hvem vet ?
Her er noen Akeleier som står flott nå. Jeg har som noen tidligere år fått noe udyr på Akeleiene og flere knopper er inntørka. Jeg må klippe dem ned og håpe på at de kommer med nye knopper.
Håper snart på bedre vær slik at det har muligheten for å tørke opp igjen litt. Gleder meg masse til roseblomstring og nye roser er skrevet på ønskelista. Planen var å reise til Kvam sist helg for å kjøpe flere roser, men pga flommen så utsatte vi reisen og det kan vi være glade for. Forferdelig og denne flommen har gjort skade på bolighus og hager til folk på Kvam. Føler virkelig med dem.
Ønsker alle en fortsatt fin uke!

6 kommentarer:

Parkvegens Hageglede sa...

Mye fint som blomstrer hos deg, ja.. Ser ut til at sommeren er kommet like langt hos deg som her i Molde. Ønsker deg en fin uke.. håper at vi nå får litt varmt sommervær.

krepsemor sa...

Utrolig mye som blomstrer i bedene dine, Viviann! Ja, det ugresset vokser verre enn verst når det er kjølig og regn =( Jeg var ute og prøvde å plante litt i går, men måtte rømme i hus....
Det er ille for de som er rammet av flom, da blir våre bekymringer små!
Ha en fin uke!

Marit sa...

Så mye fint du har som blomstrer nå.
Ja den flommen er fryktelig. Det er skummelt å se hvor lite kontroll en har på sånne krefter.

Kathrine sa...

Mye flott i hagen din! Ja, i Kvam gikk det ikke så greit. Ei venninne av meg som driver med sau, mistet 50 kopplam av to ras på begge sider av gården. Sto om det i GD.
Og til mor og en av søstrene mine, har det og gått for seg med veier og åkre.
Her har det vært torden og utrolig regn i pinsa. Tanken var å besøke Hammer gartneri med en annen av mine søstre, men vi regnet bort den dagen.
Fikk kjøpt litt på Tautra, og søsteren hadde med noen planter.
Har nok vært en hard vinetr her også, for fire roser kommer ikke igjen, og så har de fleste tulipanene unnlatt å blomstre. Irisene har det gått bra med, og alle akeleiene samt akeleiefrøstjernene.
Ønsker deg en fin fin juniuke:)

Klem:))

merethe sa...

Ugresset vokser om kapp med blomstene nå om dagen. Det er så bløtt i jorda at det er ufyselig å luke. Men i dag har vi hatt bedre vær :D Og jeg har vært mye ute. Har fått plantet ut en del av staudene jeg fikk av deg. De har blitt så store :)
Så mye fint som blomstrer hos deg nå Vivi. Her står også rosene i knupper. bare en som har slått seg ut. Ha det fint. Klemmer Merethe

Lene fra Lillehammer sa...

Flotte bilder Vivi og er det fortsatt liv i moserosa di? Min er stusselig blitt stakkar og jeg vet ikke om den fortsatt lever jeg.
Og du, ugress, har du det du da? Haha, det har nok jeg altfor mye av også.
Ha en flott helg da!