Gå til hovedinnhold

Status i hagen 15.juni 2011

Ja, tiden går og regnet består!
Det merkes i hagen at det har regnet en del for det spretter opp ugress over alt. Jeg prøver så godt jeg kan å jakte på det forhatte gresset, men nå har jeg gitt opp til det blir litt tørrere i jorda.
Men plantene vokser selv om de står med beina i vann og henger med tunge hoder. Jeg har tatt noen bilder av det som er i blomst og snart kommer i blomst. Akeleiefrøstjernene står flotte nå og jeg har ønske om flere slike planter. Jeg sådde noen frø i fjor høst og har noen småbarn på lur, men må vente litt til dem vokser seg litt større før jeg planter dem ut.
Geraniumblomstringa er like rundt hjørnet, mens Akeleiene snart har gjort sitt for i år.
Flere Iris kommer også med knopper, selv om mange har redusert vekst i år pga vinteren.
Rosene kommer også nå og flere har store flotte knopper. Pionene har også kommer fint, men ikke alle har knopper, mulig dem har fått for mye vann, hvem vet ?
Her er noen Akeleier som står flott nå. Jeg har som noen tidligere år fått noe udyr på Akeleiene og flere knopper er inntørka. Jeg må klippe dem ned og håpe på at de kommer med nye knopper.
Håper snart på bedre vær slik at det har muligheten for å tørke opp igjen litt. Gleder meg masse til roseblomstring og nye roser er skrevet på ønskelista. Planen var å reise til Kvam sist helg for å kjøpe flere roser, men pga flommen så utsatte vi reisen og det kan vi være glade for. Forferdelig og denne flommen har gjort skade på bolighus og hager til folk på Kvam. Føler virkelig med dem.
Ønsker alle en fortsatt fin uke!

Kommentarer

Mye fint som blomstrer hos deg, ja.. Ser ut til at sommeren er kommet like langt hos deg som her i Molde. Ønsker deg en fin uke.. håper at vi nå får litt varmt sommervær.
krepsemor sa…
Utrolig mye som blomstrer i bedene dine, Viviann! Ja, det ugresset vokser verre enn verst når det er kjølig og regn =( Jeg var ute og prøvde å plante litt i går, men måtte rømme i hus....
Det er ille for de som er rammet av flom, da blir våre bekymringer små!
Ha en fin uke!
Marit sa…
Så mye fint du har som blomstrer nå.
Ja den flommen er fryktelig. Det er skummelt å se hvor lite kontroll en har på sånne krefter.
Kathrine sa…
Mye flott i hagen din! Ja, i Kvam gikk det ikke så greit. Ei venninne av meg som driver med sau, mistet 50 kopplam av to ras på begge sider av gården. Sto om det i GD.
Og til mor og en av søstrene mine, har det og gått for seg med veier og åkre.
Her har det vært torden og utrolig regn i pinsa. Tanken var å besøke Hammer gartneri med en annen av mine søstre, men vi regnet bort den dagen.
Fikk kjøpt litt på Tautra, og søsteren hadde med noen planter.
Har nok vært en hard vinetr her også, for fire roser kommer ikke igjen, og så har de fleste tulipanene unnlatt å blomstre. Irisene har det gått bra med, og alle akeleiene samt akeleiefrøstjernene.
Ønsker deg en fin fin juniuke:)

Klem:))
Merethe sa…
Ugresset vokser om kapp med blomstene nå om dagen. Det er så bløtt i jorda at det er ufyselig å luke. Men i dag har vi hatt bedre vær :D Og jeg har vært mye ute. Har fått plantet ut en del av staudene jeg fikk av deg. De har blitt så store :)
Så mye fint som blomstrer hos deg nå Vivi. Her står også rosene i knupper. bare en som har slått seg ut. Ha det fint. Klemmer Merethe
Flotte bilder Vivi og er det fortsatt liv i moserosa di? Min er stusselig blitt stakkar og jeg vet ikke om den fortsatt lever jeg.
Og du, ugress, har du det du da? Haha, det har nok jeg altfor mye av også.
Ha en flott helg da!

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne