fredag 16. desember 2011

Nisser og tradisjonen tro - nisselandsby

Ja, jeg har nok nissedilla og jeg kjøper nok en ny nisse for hvert år. Enda i år har det ikke kommet til noen ny, men jula er jo ikke her riktig enda.
Her er stasnissen min som ønsker folk velkommen i trappa opp til stua.
Videre opp trappa så sitter fjøsnissen på gavesekken og følger med på hvem som tramper forbi.
Tradisjonen tro så lager vi en nisselandsby i storvindu på stua. Sønnen i huset er mest ivrig og sitter lenge og pusler med disse gamle nissene som farmor har spart på. De gamleste nissene og trehuset laget min svigerfar i sin tid til min mann og nå har sønnen i huset fått disse. Nå er det vel det fjerde året at vi har disse fremme hos oss.
Litt bleika etter mange år. Nesten ikke noe ansikt igjen.
Denne lille nissegutten sitter i karmen og passer på pakka si.
Her har vi noen avslappende nissejenter som tar seg en kvil i julestria.

Jesus og stallen hører også med. Like usikker hvert år om jesusbarnet skal frem før jul, men konklusjonen blir at jesus er jo en gammel mann nå.
Her ser dere trehuset til nissene. Taket kan løftes av slik at nissene kan sove inne i huset når jula er over.
Nå blir det bare mer og mer jul her i heimen og snart skal ribba klargjøres, sylta skal testes og tomatsilla skal smakes på. 4 arbeidsdager så skal freden senke seg.
***
"Vi tenner våre lykter når det mørkner og når alle lyder pakkes inn i vatt"
***

8 kommentarer:

Elisabeth sa...

Så utrolig mange flotte nisser du har, både gamle og "unge". Det er mye minner og tradisjoner med å pynte et julehus, og det er like koselig hvert eneste år ;)

Beth sa...

Da er du som min søster, hun har huset fullt av nisser og siden hun bor på gård har hun stor plass å pynte på. I alle år har hun ønsket seg en STOOOR nisse, et ønske min mann infridde i år... Som førjulsgave fikk hun en flott nisse som er vel 1 1/2 m høy.
Og ja, prisen var også høy, nesten kr.3000,-
Men som min mann sa: "Hun er verdens beste svigerinne"!

Mia sa...

Så julmysigt det blir när tomtarna kommer fram. Den landsbyen måste vara ett kärt minne för dina barn, så kul med tradisjoner och att pyntet kommer på samma ställe varje år. Undrar om jag inte ska se efter i lådorna imorgon och långsamt ta dom fram här också.
Ha en fin 4.e adventshelg :)

Lene fra Lillehammer sa...

Ja nå er det sannelig jul på Vingnes ser jeg. Her i huset er det ikke mange nisser gitt, kan nok telle de på en hånd. Eller jeg bor jo sammen med 3 nisser resten av året så det får holde, hihi.
I kveld har jeg holdt på å prikle jeg Vivi, redd jeg har sådd for tidlig, men tiden vil vise. Si ifra hvis du vil ha prikleplanter, her er det mer enn nok å ta av. Så du er hjertelig velkommen til å ta turen over dammen når det måtte passe.
Ønsker deg en fortsatt strålende helg.

Tua sa...

Så koselig med masse nisser, spesielt de gamle. Er veldig glad i gamle saker, de med affeksjonsverdi. Ha ei fin uke :)

merethe sa...

Her var det julestemning. Må si du har mange fine nisser. Blir spennende å se hvor mye vi rekker å pynte. Venter på rørlegger nå i dag...han skal flytte vannet på kjøkkenet... hi hi ...ja her er det fortsatt kaos... men jula kommer allikevel og stua er jo grei. Ha det godt og tusen takk for julekortet. Klem Merethe

Linda sa...

God jul:)

solvi.slyngstad@broadpark.no sa...

Arti å se andre nisse. jeg modelerer selv Du kan se de på www.nisserogtroll.com solvi.slyngstad@broadpark.no