Gå til hovedinnhold

Nisser og tradisjonen tro - nisselandsby

Ja, jeg har nok nissedilla og jeg kjøper nok en ny nisse for hvert år. Enda i år har det ikke kommet til noen ny, men jula er jo ikke her riktig enda.
Her er stasnissen min som ønsker folk velkommen i trappa opp til stua.
Videre opp trappa så sitter fjøsnissen på gavesekken og følger med på hvem som tramper forbi.
Tradisjonen tro så lager vi en nisselandsby i storvindu på stua. Sønnen i huset er mest ivrig og sitter lenge og pusler med disse gamle nissene som farmor har spart på. De gamleste nissene og trehuset laget min svigerfar i sin tid til min mann og nå har sønnen i huset fått disse. Nå er det vel det fjerde året at vi har disse fremme hos oss.
Litt bleika etter mange år. Nesten ikke noe ansikt igjen.
Denne lille nissegutten sitter i karmen og passer på pakka si.
Her har vi noen avslappende nissejenter som tar seg en kvil i julestria.

Jesus og stallen hører også med. Like usikker hvert år om jesusbarnet skal frem før jul, men konklusjonen blir at jesus er jo en gammel mann nå.
Her ser dere trehuset til nissene. Taket kan løftes av slik at nissene kan sove inne i huset når jula er over.
Nå blir det bare mer og mer jul her i heimen og snart skal ribba klargjøres, sylta skal testes og tomatsilla skal smakes på. 4 arbeidsdager så skal freden senke seg.
***
"Vi tenner våre lykter når det mørkner og når alle lyder pakkes inn i vatt"
***

Kommentarer

Elisabeth sa…
Så utrolig mange flotte nisser du har, både gamle og "unge". Det er mye minner og tradisjoner med å pynte et julehus, og det er like koselig hvert eneste år ;)
Beth sa…
Da er du som min søster, hun har huset fullt av nisser og siden hun bor på gård har hun stor plass å pynte på. I alle år har hun ønsket seg en STOOOR nisse, et ønske min mann infridde i år... Som førjulsgave fikk hun en flott nisse som er vel 1 1/2 m høy.
Og ja, prisen var også høy, nesten kr.3000,-
Men som min mann sa: "Hun er verdens beste svigerinne"!
Mia sa…
Så julmysigt det blir när tomtarna kommer fram. Den landsbyen måste vara ett kärt minne för dina barn, så kul med tradisjoner och att pyntet kommer på samma ställe varje år. Undrar om jag inte ska se efter i lådorna imorgon och långsamt ta dom fram här också.
Ha en fin 4.e adventshelg :)
Ja nå er det sannelig jul på Vingnes ser jeg. Her i huset er det ikke mange nisser gitt, kan nok telle de på en hånd. Eller jeg bor jo sammen med 3 nisser resten av året så det får holde, hihi.
I kveld har jeg holdt på å prikle jeg Vivi, redd jeg har sådd for tidlig, men tiden vil vise. Si ifra hvis du vil ha prikleplanter, her er det mer enn nok å ta av. Så du er hjertelig velkommen til å ta turen over dammen når det måtte passe.
Ønsker deg en fortsatt strålende helg.
Turid sa…
Så koselig med masse nisser, spesielt de gamle. Er veldig glad i gamle saker, de med affeksjonsverdi. Ha ei fin uke :)
Merethe sa…
Her var det julestemning. Må si du har mange fine nisser. Blir spennende å se hvor mye vi rekker å pynte. Venter på rørlegger nå i dag...han skal flytte vannet på kjøkkenet... hi hi ...ja her er det fortsatt kaos... men jula kommer allikevel og stua er jo grei. Ha det godt og tusen takk for julekortet. Klem Merethe
solvi.slyngstad@broadpark.no sa…
Arti å se andre nisse. jeg modelerer selv Du kan se de på www.nisserogtroll.com solvi.slyngstad@broadpark.no

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne