Fikk veldig lyst på hjemmelagde rundstykker i dag. Veldig grei og enkelt oppskrift som ikke krever for mye innkjøp.
Jeg tar alt på slump og kan derfor bestemme selv hvor stor deigen skal være. I dag skulle jeg også bake med et brød, så derfor ble den stor.
Ca 8-9 dl varmt vann
ca 2 dl olje
1 pk tørr gjær
1-2 ts salt
1-2 ts sukker for å sette i gang gjæringa
hvetemel
havregryn
Jeg har i havregryn til jeg syns det er passe og resten hvetemel, helt til deigen er sånn passe god å jobbe med.
Lar den heve i ca 40-45 min. Fyller en brødform og triller resten av deigen ut til rundstykker.
Etterheves i 40-45 min og stekes på 220 grader i ca 10-15 min og brødet i rundt 40 min.
Brødet ble jo kjempe fint!
Ettersom jeg har unger som ikke spiser noe særlig med hele korn, så er dette et godt alternativ til nistematen.
Deigen kan også kaldheves og bakes ut på morgenen, men det må gjøres i helga for i hverdagen tar jeg meg ikke tid til det.
God bakst!
Kommentarer
Lisbeth ;)
Så nydelige bakverk!...tenk å sette tennene i dette...mmmnnn:)
og nå legger jeg meg til som følger...slik at jeg er sikker på finne tilbake:))
Ha en super kveld:))