fredag 27. januar 2012

Ut i kulda med frø og jord!

I går ble jeg sykmeldt pga armen min. Den er fortsatt ikke god, særlig ikke etter en dag på jobb. Nå skal jeg ta det med ro ei uke så får se hvordan den er da. Legens forklaring var "mulig bivirkninger fra kortison sprøytene jeg fikk. Mulig det kunne ha blitt noe irritasjon ved nerver og muskler" Javel.... den fungerer i allefall best når jeg er ute og går tur. Da løsner det opp igjen helt fra bak øre og ned i håndleddet.
Men i allefall, så går jeg nå her da og noe må jeg jo finne på. Så i dag fant jeg frem frøboksen min for å se hva som var av skatter i den. Jeg samlet jo mye frø i hagen i høst, så kanskje jeg burde prøve å se om jeg kunne få noe ut av dem.
12 potter ble det som skal stå inne til i morgen før dem graves ned i snøen. Litt usikker på hvor lenge jeg skal la dem stå ute, men mnd skifte mars/april, eller kanskje litt før?
I går kveld kom jeg også på at jeg ikke hadde sådd paprika. Jeg har jo sådd chilli og da er det vel tid for paprika også. Jeg hadde en søtpaprika i kjøleskapet og la noen frø på benken over natta. Har pleid å funke før, så vi prøver igjen.
I pottene i dag ble det sådd:
(jeg har ikke de riktige navnene på frøene. Har ikke merkelapper i hagen, så det blir kunn skrevet det norske når jeg samler frø)
Primula
Kubjelle
3 forskjellige granium
Rosa hjelm
Grønn hjelm
Hvit/blå hjelm
Frøstjerne
Hvit Malva
I frøboksen var det igjen mange andre frø, men dem vil jeg vente litt med. Valmuer, revebjeller og noen urter. Blomkål, brokåli var det også igjen frø av fra i fjor.
Føles veldig deilig - nå er jeg igang!
Ønsker alle en flott helg.

3 kommentarer:

Inger Marie sa...

Hei Vivi:) Det du forteller om armen din opplevde en arb.kollega av meg også...og det var på grunn av kortisonsprøyta...god bedring:)
Så deilig å så frø som en har samlet selv...det gjør jeg også.Har kjempeverbena ute i snøen..tar den inn etter 4-5uker.Mere såing utover i februar...God helg:))

Randines hageblogg sa...

Fine sommerlige bilder du har idag.
Frøsåing er en hyggelig liten syssel.

God bedring med armen og ha en fin helg!

merethe sa...

Håper armen din blir helt god igjen Vivi. Du trenger den utover nå :) Jeg har også mange frø jeg skulle ha sådd...håper jeg får gjort det snart. Må vist ut å kjøpe jord for jeg får ikke opp døra til drivhuset...frosset fast.. og der ligger så klart all jorda mi... snakk om surrehue du. :) hi hi ... skal i allefall så masse tomatfrø om litt... og valmuer fra deg...ja det må jeg ha i mengder... er jo bare så nydelige. God bedring kjære deg og en riktig god helg. klem fra Merethe