Gå til hovedinnhold

Ut i kulda med frø og jord!

I går ble jeg sykmeldt pga armen min. Den er fortsatt ikke god, særlig ikke etter en dag på jobb. Nå skal jeg ta det med ro ei uke så får se hvordan den er da. Legens forklaring var "mulig bivirkninger fra kortison sprøytene jeg fikk. Mulig det kunne ha blitt noe irritasjon ved nerver og muskler" Javel.... den fungerer i allefall best når jeg er ute og går tur. Da løsner det opp igjen helt fra bak øre og ned i håndleddet.
Men i allefall, så går jeg nå her da og noe må jeg jo finne på. Så i dag fant jeg frem frøboksen min for å se hva som var av skatter i den. Jeg samlet jo mye frø i hagen i høst, så kanskje jeg burde prøve å se om jeg kunne få noe ut av dem.
12 potter ble det som skal stå inne til i morgen før dem graves ned i snøen. Litt usikker på hvor lenge jeg skal la dem stå ute, men mnd skifte mars/april, eller kanskje litt før?
I går kveld kom jeg også på at jeg ikke hadde sådd paprika. Jeg har jo sådd chilli og da er det vel tid for paprika også. Jeg hadde en søtpaprika i kjøleskapet og la noen frø på benken over natta. Har pleid å funke før, så vi prøver igjen.
I pottene i dag ble det sådd:
(jeg har ikke de riktige navnene på frøene. Har ikke merkelapper i hagen, så det blir kunn skrevet det norske når jeg samler frø)
Primula
Kubjelle
3 forskjellige granium
Rosa hjelm
Grønn hjelm
Hvit/blå hjelm
Frøstjerne
Hvit Malva
I frøboksen var det igjen mange andre frø, men dem vil jeg vente litt med. Valmuer, revebjeller og noen urter. Blomkål, brokåli var det også igjen frø av fra i fjor.
Føles veldig deilig - nå er jeg igang!
Ønsker alle en flott helg.

Kommentarer

Inger Marie sa…
Hei Vivi:) Det du forteller om armen din opplevde en arb.kollega av meg også...og det var på grunn av kortisonsprøyta...god bedring:)
Så deilig å så frø som en har samlet selv...det gjør jeg også.Har kjempeverbena ute i snøen..tar den inn etter 4-5uker.Mere såing utover i februar...God helg:))
Fine sommerlige bilder du har idag.
Frøsåing er en hyggelig liten syssel.

God bedring med armen og ha en fin helg!
Merethe sa…
Håper armen din blir helt god igjen Vivi. Du trenger den utover nå :) Jeg har også mange frø jeg skulle ha sådd...håper jeg får gjort det snart. Må vist ut å kjøpe jord for jeg får ikke opp døra til drivhuset...frosset fast.. og der ligger så klart all jorda mi... snakk om surrehue du. :) hi hi ... skal i allefall så masse tomatfrø om litt... og valmuer fra deg...ja det må jeg ha i mengder... er jo bare så nydelige. God bedring kjære deg og en riktig god helg. klem fra Merethe

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne