Gå til hovedinnhold

Julelikør!

 
I år fikk jeg endelig laget julelikør.
Denne likøren skal settes når det er igjen 40 dager til jul, i følge Christer Berens på P4!
 
Hos meg var det 38 dager igjen, men pytt......
 

Oppskrift:
1 appelsin som det stikkes 40 ganger i med en gaffel
appelsinen legges på et glass
1 vaniljestang
40 brune sukkerbiter
40 kaffebønner
Fyll opp med 40% sprit
 
Tallet er altså 40!



Da er det bare å sette glasset til side og vente i 40 dager!
 
Når jeg først var i gang, så laget jeg et glass med to mandariner også. Her tok jeg 20 stikk med gaffel, 20 sukkerbiter og 20 kaffebønner.
Kanskje det er mulighet for å smake etter 20 dager?
 
Blir spennende. Dette er første gangen jeg lager likør, men du verden så enkelt det var!
 
Håper alle får en flott søndag og det er fortsatt muliheter for å være med på
 
Jeg skal på julemarked sammen med ei god venninne i dag!


Kommentarer

Å så spennende dette hørtes ut ! Det skal jeg prøve , takk for tipset . Kos deg på julemarked ! Klem
Kjempeide, enkelt og greit, takk for oppskriften. Og så dekorative glass.
Hei og takk for hyggelig kommentar inne hos meg Vivi! Jeg får bare ta tiden til hjelp så går det vel bedre etterhvert. Nå må vi bare lade opp til tirsdagen.
Den likøren lagde vi til jul i fjor. Jeg syntes den smakte pyton jeg, men for den som er glad i likør smaker den sikkert godt. Nå ga vi det bort i julegave og jeg tror de som fikk den syntes den var god.
Ha en god søndag da Vivi!
Unknown sa…
Så dekorativt og flott det ble også. Flotte bilder! Spørs om jeg må prøve dette en gang:)) Ha en fin søndag:)) Klem
Spennende med julelikør! Før laget jeg alltid likør til jul, kanskje tid for å ta opp tradisjonen.

Fortsatt god søndag til deg!
Åh så gott med egen likör till jul!
Så fint du har gjort!
Inger Marie sa…
Ååå dette var da en fin ide!...og så er det så dekorativt..der de står og godgjør seg:)
Ha en fin søndag:))
Er ikke så glad i likør, men glassene med sitt innnhold er pene å se på!
Oi, så kult! Håper den vil smake godt, og 38 dager går sikkert fint. Håper du har en fin søndag=) Vibeke
Unknown sa…
Mmm julesnadder,,,,
Det hørtes veldig godt ut med appelsin, kaffe og vanilje.
Ja da får du telle ned og så får du gi en liten rapport når den er prøvesmakt.
Ha en fin kveld Vivi, Maritklem.
Mmmm - så bare helt nydelig godt ut det der =) Hørtes gøy ut å lage også. Nydelige bilder du hadde lagt ut. Ønsker deg flotte forberedelser videre mot den store høytiden ;-)

Klem
MarJE sa…
Denne varianten har eg ikkje høyrt om før.....men spennandes. Og du, den med mandarinane og halve tida....morsomt, då blir det litt prøvesmaking før jul :))
Har laga for nokre år sida av både blåbær, bringebær o.s.v. Ja, det er enkelt å lage.
Koselig helgegleder du har i ditt forrige innlegg. Veninne gåva var virkelig flott og forstår godt at den falt i smak.
Koselig med julemarked, kos deg masse , Klem.
stallnilsen sa…
Koselig og tusle med jule ting i denne førjuls tia, så flink du har vært ;)
Ha en fin kveld,

hilsen Lisbeth ;=)
Ingeborg sa…
Spennende, du må fortelle hvordan den smaker når den tid kommer:)

Fin ny uke til deg:)
Turid sa…
Glasset er jo en flott dekorasjon i seg selv :) Lagde noe liknende i fjor, den står her ennå. Er ikke så hard på likøren her i huset..... rødvin derimot :))
Ha ei finfin uke.
Marianne sa…
Dette er virkelig noe å glede seg til i jula. Så skikkelig godt ut. Må nok prøve oppskriften din :-)
Min Helgeglede er med denne gang og håper det ikke ble for sent. God kveld til deg!

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne