Gå til hovedinnhold

Humle utfordring!

Humleaksjonen startet egentlig fra Anne på moseplassen, som utfordret 3 blogger til å skrive et innlegg om humler.
Dette har gitt ringvirkninger og stadig flere utfordrer hverandre, til å skrive litt om humler og plante blomster som tiltrekker seg humler i hagen.
 
Jeg har også fått en slik utfordring fra Lavandula,og nå skal jeg prøve å lage et innlegg om humla.
 
 
Først så tenkte jeg, "hjelp, jeg har jo ingen bilder eller noen kunnskap om humler".
Men etter å ha lest innlegget til Lavandula, så skjønte jeg her har jeg noe å lære.
Må ærlig innrømme at jeg aldri har tenkt noe særlig på humla. Det er et innsekt på lik linje som bia og vepsen, som flyr fra blomst til blomst og gjør jobben sin.


Den surrer rundt og virker egentlig litt tung i rumpa, men viktigheten med jobben den gjør, ja den er uunnværlig for oss mennesker.
Tenk deg livet uten frukt og bær, og en hage uten blomster og frø.


Jeg måtte gå litt i tenkeboksen når utfordringen kom, for som sagt så var jeg helt blank på dette området.
Hva kunne jeg gjøre for dette lille dyret?
Tistlene i hagen, som jeg vet humlene liker, er jo ikke noe særlig nå tidlig på våren.
Etter en liten prat med gutta rundt frokostbordet, så kom vi opp med ideen om å lage et sted hvor humla kunne bo.


Vi googlet og vi søkte rundt omkring på nettet etter råd og vink, men fant fort ut at dette måtte vi utforske selv.
Om det vil flytte inn humler eller noe annet i denne rare stubben, vet jeg ikke, men velkommen er dem i alle fall.
Nå gjennstår det å finne et egnet sted i hagen hvor denne kan ligge, slik at innflyttningen kan gå så greit som mulig.


Jeg håper at jeg med dette kan være med å hjelpe humla.
Så får vi se om stubben min blir bosatt eller ikke.
 



Kommentarer

For en kul idé! Håper det fungerer=) Vi så årets første humle i helga, og det er jo alltid koselig=) Fiiiin ny uke til deg=) Vibeke
Anne Kari sa…
Bra du tok utfordringen, og stubben vil sikkert huse et eller annet lurt kryp i hvertfall. Klem
Merethe sa…
Se her ja Vivi. Insekthotell for humlene.Håper også at det dukker opp noen i det ene jeg har laget. Også elsker dem jo ridersporer og det har vi masse av og der pleier det å kry av humler. Blir artig å følge med om det dukker opp noe kryp. Håper formen din er bedre. Klem Merethe
Blir spennende å følge med!
Elfepigen sa…
Det var da en genial idé;)
Bliver spændende at følge med i om de flytter ind.

Knus og kram herfra
Det ser ut som en bra stubbe för allehanda kryp att flytta in i. Om humlorna inte vill bo där så pröva att ta en vanlig kruka, lägg in lite gammalt gräs i den (gärna också bomaterial från ett musbo) och ställ oppochned intill husväggen eller någon buske. Humlemor letar hål att boa i och hittar kanske bottenhålet på krukan. Det sägs att de gärna boar just i gamla musbon och hos oss har det fungerat.Lycka till! :)
Gårdsjenta sa…
så flott!! leste i en kommentar at ridderspore var en fin blomst for humla, jammen bra jeg har endel av den, og planta enda mer i fjor :)

blir spennende å se om det flytter inn noen :)
Flott humlehotell dere har laget, humler er flotte å ha i hagen.

Ha en fortsatt fin dag!
Marita sa…
Ja vi må ta vare på humla. Vi ble litt opptatt av det i fjor,men kom aldri så langt at vi fikk lagd no' bol. Men nå fikk jeg en ide i kommentarfeltet ditt her, jeg har jo en del potter jeg ikke helt vet hva jeg skal bruke til....nå blir de (forhåpentligvis) humlebol! :)
Ha en god dag! Klem
Hei :)
Kjempefin ide, og du kan nok godt få bier i den (om hullene er i rett størrelse), mn humlene kommer nok ikke akkurat til denne. Men det er da ikke så nøye, vi trenger bier også!

Flott at du tok utfordringen og skrev om humlen, du har glemt å legge den inn i lenkelisten, så da gjør jeg det, ok?
Mia sa…
Humlor, det har jag inte tänkt på. Får ordna några insektshotell här också iår märker jag. Det är ju kul med lite andra djur i hagen och inte bara sniglar. Fin stubbe :)
Inger Marie sa…
Så flott hus til humla du har laget!
Her blir det kamp om plassene...tror jeg:)
Ha en fin 1.Mai:)
Jannibele sa…
Du har virkelig tatt utfordringen på alvor med umiddelbar og kreativ praktisk handling! Imponerende:) Blir spennende å se hvem som flytter inn på hotellet ditt:)
Unknown sa…
Så artig prosjekt Vivi og stubben er jo kjempefin i hagen.
Det er så utrolig gøy og lære om nye ting og få utfordringer for å gjøre det til det bedre.
Klem fra Marit.
MarJE sa…
Dette var eit kjempeflott innlegg, Vivi. Kor artig den stubben var og jammen eit godt påfunn!!
God 1. Mai.
Håper at humlene snart flytter inn i den stilige boligen. Så fint vi er mange som tenker på humla!
southou sa…
source utile dolabuy hermes Plus d'informations Dolabuy Loewe vérifier que Dolabuy Fendi

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne