Gå til hovedinnhold

Status i sommerhagen 28.juni 2013

 
Jeg vet ikke helt om jeg kan si at det er sommerhagen, men i følge kalenderen så er det sommer.
Det har vært fryktelig regn og vind om dagen her på Lillehammer, og strakstiltak må til i hagen.
Oppstøtting og andre redningsaksjoner må til.
 
Tross for regn, så gror det godt.
 

Her er bildene jeg tok på en rundt i dag.
Nå har rosen Louise Odier også kommet i blomst.



En liten tur innom Plantasje for å kjøpe gjødsel, så ble det to pelliser med i handlevogna.
Potter måtte dem også få ;)


Jeg sliter med mye mose i hagen. Nå har jeg en ekkel mose i alle bed, og jeg har en mistanke om at regnet har stor skyld i dette.
Sist jeg var ute, så skrapte meg dette feltet for mose.
Skikkelig irriterende.


Der hvor det er plantet tett, så er det ikke så mye mose.
Regnet slår heller ikke rett ned i jorda på disse stedene.


Jeg har bestemt meg for å plante tettere, og jeg har plass.
Så nå går jeg rundt og tar avleggere av store og frodige stauder.


Jeg liker at hagen er som en jungel.
Planter som blir store og frodige er hjertelig velkommen i min hage.
 
Har du mose i dine blomsterbed?
Og hva gjør du med det?
 
Ønsker alle en fin fredagskveld.


Kommentarer

Ja, det er et vanskelig vær, Vivi. Men du har mye vakkert i hagen din. Hele gjengen med flotte høye blå iris gikk i bakken her om kvelden. Men nå pryder de spisestuebordet. Håper vi får det fine været til uka. Ha det supert, gode hagevenn!
Marit sa…
Flotte blomster i hagen din! Det er jo veeldig frodig ute i det minste.

Det er vått og vind her også, så vi har samme mø&^%vær. Nå må vi få noe varme snart! God helg. Klem
Ranten sa…
Trøsten når det er sein og kald sommer er at blomstene varer lenger. I alle fall til Hr reg og vind dukker opp... Og det er vel omtrent når riddersporene er klar for å by opp til dans? Jeg får løpe ut og støtte opp jeg også :)God helg!
eli bella sa…
Din jungelage er en drøm. Ja, dette været er stabilt ustabilt. Ha en fin helg i hagen.
stallnilsen sa…
Mose har æ ikke i blomsterbedene mine.
Men mose plen der har æ !!!

Deilig myk og gå på hehe :P

Fine store blomster har du i hagen din ergelig at det regner så mye,håper sola kommer snart til dæ.

Ha ei fin helg.

Lisbeth ;)
Nora sa…
Jeg har også mose i ett bed. Det er et skyggebed med ganske fuktig leirejord. Jeg luker og luker, men blir ikke kvitt mosen.

Kan du ikke sende litt regn östover Vivi? Her er det tört som vanlig og vi kunne trenge en regnvärsdag eller to.

Håper du får en super helg i hagen! Det er jo utrolig frodig og fint hos deg nå!

Klem!
Villrose sa…
Vakkert er det jo likevel!
Stauder tåler heldigvis en trøkk. Rekordregnet vi fikk her om natta i Asker greide dog å knekke ned noen som var blomstertunge. Jeg planter veldig tett. Er ikke plaget av mose i bedene, men blir gal av vassarven som vikler seg inn mellom alt...
Unknown sa…
Regn og atter regn , vi vil ikke ha reprise av sommeren i fjor.
Men blomstene dine er flotte, hagen er grønn og frodig men nååååå vil vi nyte den ikke bare titte innom med paraply.
Flotte bilder Vivi fra hagen din,
god helg og klem fra Marit.
Vigdis sa…
Fine bilder, Vivi! Har også mose i bedene der det er skyggefullt. Synes det er litt fint faktisk.
MarJE sa…
Uff....ja, det er traudig ver for tida. Det har vore regn og sterk vind her også. Sjølv om eg har støtta opp etter beste evne såg eg at litt hadde brotna av likevel.
Men du har ein flott og frodig hage likevel og ei nydelig blomstring.
Ang. mose i bed så må eg også skrape det vekk. Og så held eg på å plante ut slik at det blir tettare. Her er det blitt ein god del opne rom etter denne vinteren.
Ha ei god helg og så får vi håpe på varmare tider.
Klem frå MarJE.
Jodå, jag har mossa lite här och där. Men jag struntar i det. Jag har två (nja, i år är det väl en) rabatt som jag försöker hålla snygg. Och det är entrérabatten. Mossa är ju grönt det också ... :-)
Merethe sa…
Hei kjære Vivi. Her har det også regnet og blåst de siste dagene og jeg måtte hive meg rundt og få satt opp støtter til de vakre ridersporene jeg har fått av deg. Gleder meg vilt til den "møkkete" ;) blomstrer for den er så fin. Og i år er den gedigen. Nå har det begynt å komme tomater og chili babyer også. Vi håper at været snur igjen så det blir koseligere å være i hagen. Grått her i dag. God lørdag! stor klem Merethe
Torill sa…
Heisan. Synd med vind som blåser ned staudene. Kjent fenomen også på min vindfulle haug ! Håper på godt og varmt sommervær for oss alle. Gjerne med litt regn innimellom. Mose i bed ja.... det har eg, og har hatt. Tenkte når eg las det du skreiv at det er visst mindre av det no. Har bare tatt vekk ved luking. Mosen liker vel vanlegvis sur jord, så kanskje litt kalk vil hjelpa ?? Eg arbeider også med å planta tettare, men kriger mest med vassarve... Krysser fingre for sommervær og ynskjer deg god helg.
Katarina sa…
Jag har ingen mossa i rabatterna, bara i gräsmattan. Men jag planterar också tätt - tycker också att trädgården ska se ut som en djungel.
Kram!
Så mange fine blomster du har i hagen som blomstrer uansett vær. Mose i bedene sliter jeg også med og det er nok lurt å plante tettere.

Ha en fin helg!

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne