Gå til hovedinnhold

Helgegleder #44

Tusen takk aller dere som bidrar til helgegleder hver helg.
Uten dere så hadde jeg nok sluttet for lenge siden.

Gleder meg til mange nye helgegleder, også denne helgen.


Sist helg så sto småfuglene i fokus her, og det er nok av inspirasjon å hente når det gjelder hjemmelaget fuglemat.
Det er mange som har skrevet om det å lage fuglemat, og nå er det min tur.


Jeg sparte på pappkrusene som jeg brukte på jobben, for disse er jo helt ypperlige å lage fuglemat i.
Noen epler som begynte å bli litt slappe, og noen tørre brødskiver.


Smeltet fett, solsikkefrø og havregryn.
Dette blir nok godt i vinterkulden.


Følger med seg litt søl, men gleden av å glede småfuglene er stor.


Kjøpemat er også hengt fram, for kanskje det er noen som foretrekker det.
Unga mine foretrekker i alle fall noen ganger kjøpemat, framfor mitt hjemmelagede.


Her er noe for enn hver smak, skulle jeg tro.


Klatrestativet for clematis om sommeren, og fuglemater om vinteren.
Kjekt med ting som kan brukes til forskjellige ting.


Solsikkefrøhuset har stått på ønskelisten lenge.
Endelig så henger det et ute på veranda'n, og forhåpentligvis så kommer fuglene strømmende til.

Ulempen er at jeg er på jobb i den tiden det er lyst, så kjennskapen til hvem som kommer på besøk er nok ikke tilstede.
Jeg ser at det minker på matfatet, så noen har i alle fall vært å forsynt seg.


Men i helgen skal jeg følge med og kamera skal ligge klart i vinduskarmen.
Det tok ikke mange minuttene før de første fuglene kom, og jeg var klar.


Jeg ønsker dem velkommen og håper dem spiser seg gode og mette.

Dette var min helgeglede, hva er din?

Har du lyst til å være med på denne uformelle fotoutfordringen, så er det bare å lage et innlegg på bloggen din, og linke den opp hit.
Har du ikke blogg, så kan du legge ut bilde på Instagram #helgegledervivishagerom

Ønsker alle en flott helg, og måtte dere ha mange fine gleder.


Kommentarer

Underberget sa…
Det er viktig å mate fuglene og gøy å lage litt fuglemat selv:-) Jeg tror jeg får kjøpe inn litt fett og lage noe med ungene nå i helga:-) Det er så koselig å se på pip-pippene. God lørdag og klem til deg
Helgegledene dine er alltid koselig. Skal få til en helgeglede denne helga, for forrige helg gikk litt for fort=) Kos dere i helga=) Vibeke
Takknemlig for dine gode tips til hjemmelaget fuglemat! Det har blitt fart i fuglematingen etter at jeg begynte å blogge faktisk! God ide med helgegleder men hvordan linker jeg et foto?
Mvh Eli på trivelitravel
Unknown sa…
Det var smart å bruke klematisstativet. Da er man ikke avhengig av å ha en busk/ tre nær vinduet. Det fikk meg til å tenke at jeg også kunne ha gjort noe liknende. Det er jo koselig og moro å kunne se fuglene på nært hold!
Så godt pass fuglene får av deg!
Jeg er også blitt bortskjemt i helga, bli med til røysland gård I Bjerkreim
Ruben sa…
Wow, så fina foton!! Spännande bildbehandling!!
Bra att du tänker på fåglarna!!

Ha det gott!
/Ruben
MarJE sa…
Aldeles koselig innlegg frå deg.
Det er så trivelig å ha alle desse småfuglane i hagen. Og med så god mat som du serverer blir det nok godt oppmøte.
Håper dei er flittige i helgane slik at du får studere dei medan det er lyst.
I år så starta eg opp matinga veldig tidlig. Trur det kanskje er det som gjer at her er så mange alt. Hadde besøk av ein diger hakkespett også. Den har eg ikkje sett før....men kor kjekt.
Og fuglemataren på vinduet er flittig besøkt. Meisene har blitt fortrulige med oss, så dei blir ikkje skremde.
Ha ei god helg vidare.
Så snill du er med småfuglene....jeg hørte på radioen at fuglene liker best hjemmelaget mat.
Så herlig det er å mate fuglene, det er virkelig en av vinterens største gleder!
Katarina sa…
De får nog många glada småfåglar i trädgården!
Fuglene dine får jammen godt utvalg i ulike fuglemat.

God søndag til deg!
Marit sa…
Så flott helgegelede, Vivi! Skal si du har godt utvalg i fuglemat!

Den nye fuglemateren var kjempefin.

Ha en fortsatt god søndag!
Klem

Inger Marie sa…
Så god mat du lager til fuglene dine..her er det mat for mange munner..eller skal jeg si nebb:)
Hyggelig at du vil være med på giveaway:)
God søndag:)
Villrose sa…
Heldige fuglene :-)
Her er hele den vanlige gjengen på plass - og gubben i full sving ute med å fylle de ulike materne...
Marit sa…
Nå er småfuglene på Lillehammer fornøyde, så mye snadder.
Jeg synes maten en lager er mer varig og veldig populær.

Koselige bilder og nyttige tips jeg låner Vivi, ha en fin kveld.
Unknown sa…
Heldige fugler hos deg.

Jeg må lage nytt, her har de glupsket i seg alt.
Det er koselig med småfuglene.

Ha en fin dag.
Klem

Populære innlegg fra denne bloggen

Få skjæra vekk fra hagen

Enkelte ting lar jeg bare passere, for som regel er det noe jeg ikke kan gjøre noe med. Men nå er selv min tålmodighet nådd toppen, og jeg er fryktelig forbanne på skjæra. Den frekke, ekle og utspekulerte fuglen som bare er ute etter å lage rot. Den hakker og roter i alt den kommer over, selv blomsterpottene mine lar den ikke være i fred. Den store hagehortensia er også oppgitt nå, for den får stadig overraskende besøk av den fryktede skjæra, og hennes hakkende nebb. Roter rundt i jorda, og den rydder ikke opp igjen etter seg. Uforskamma gjest. Nå har jeg hengt opp CD med "Hjemmets julesanger fra 2009", så da får jeg håpe at den holder seg unna. Jeg tviholder på dette trikser, for jeg ser jo stadig CD hengende rundt omkring i folks bærtre. Greit nok med fugler, og andre dyr som vandrer eller flyr omrking, men i min hage skal dem ikke få ødelegge. Jeg blir lei meg når jord og søl rotes utover veranda'n. Jeg vet hvor problemer kommer

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.