Gå til hovedinnhold

Stiklinger i gave!

Jeg vet ikke hva jeg gjør feil når det gjelder overvintring av pelliser, eller overvintring av planter generelt.
I vinter har jeg hatt både pelliser og knoller i kjelleren til min far, og der er det hverken kuldegrader eller andre rare forhold som kan påvirke av noe slag.
Dette skulle gå bra, trodde jeg. Helt til nå i vår da alt skulle vekkes til live igjen.


Det var mildt sagt en trist syn.
Tørre og rare var dem alle i hop, og nå etter 14 dager så er det like trist.
Jeg skjønner ikke hva som gikk galt?
Mørkt og litt kjølig, og med lite vann i løpet av vintermånedene. 
Er ikke det den rette oppskrift?


Jeg tror det er 1 som så vidt viser tegn til liv, så den har nå fått vindusplass og masse kjærlighet.
Jeg krysser alt jeg har for at den kommer seg.


Midt i sorgen av tapet, så er det alltid et lys i tunnelen.
På Facebook så kommenterte jeg et bilde til verdens beste Elisabeth (kjent som pellisdama over alle damer), at jeg gledet meg til hagemessen og masse kjøp av nye stiklinger.
Det er da gode hagevenner sender en melding om at stiklinger blir klipt, og som kan hentes på messa.


Nå gledet jeg meg enda mer, og nå skulle jeg att på til få møte Elisabeth, som alltid ha vært så gavmild på alt hun har.
31 flotte stiklinger var pakket godt inn, og som jeg fikk overlevert.


Nå har alle små fått jord rundt beina, og jeg håper virkelig at dem roter seg alle sammen.
En stor takk til supre, gode og snille Elisabeth.
Hagevenner er noe for seg selv.

Er det noen der ute som kan gi meg en oppskrift på hvordan jeg bevarer mine pelliser over vinteren, så er jeg evig takknemlig.



Kommentarer

Marit sa…
Så flotte stiklinger, her blir det fargefest i sommer.

Lykke til med de nye små plantene dine Vivi.

Maritklem.
Nora sa…
Hagemennesker er givmilde - det er ett som er sikkert. Så koselig å få nye stiklinger, de blir jo litt mer personlige også når man har fått de.
Lykke til med stiklingene - jeg kan dessverre ikke råde deg til hva du skal gjöre på vinteren :-(
Klem!
Ranten sa…
Lykke til med rotingen :-))
Fargerik sa…
Koselig med slike gaver:-) Lykke:-)
MarJE sa…
Så heldig du har vore å fått så mange flotte stiklingar. Det såg ut som det var mykje fint bladverk på dei også.
Eg er ingen ekspert på overvintring, men mine overvintrar heilt greit.
Eg sett dei i ei kald mørk bud og gir dei ein skvett vatn av og til. I år klipte eg dei kraftig tilbake når eg tok dei fram, nesten heilt ned og gir dei ny jord. Det er alt og dei lever i beste velgåande. Gjer det same med Fuksiane også.
Unknown sa…
En flott gave.
Jeg har nettopp begynt å prøve meg på overvintring, ikke helt sikker på resultatet enda.

Ha en fin dag!!
Turid sa…
Har ikke pellisdilla, heldigvis får man si (men plutselig.). Men masse lykke til med både det ene og det andre med de pellisene.
Hagevenner er gode venner vet di, Vivi ;)
Marit sa…
Håper du får røtter på alle stiklingene! Det er ikke lett å overvintre de, nei :-)

Klem Marit
Merethe sa…
Ja Elisabeth er ei raus hagevenninne som gladelig deler ut av sin overflod! :D Jeg har mine pelliser stående lyst og i trekkfulle vinduer.De får litt vann nå og da gjennom vinteren. Har aldri prøvd å overvintre dem mørkt. Klem Merethe
Oi så godt, det var en solskinnshistorie!

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne