Gå til hovedinnhold

Det høstes i hagen!

Selv om jeg ikke liker å innrømme det, så begynner jeg å merke høsten i hagen.
Det har vært en knall sommer, men høsten kan også være fin.
Med klar luft, herlig farger i naturen og lune varme kvelder inne med PC og pledd.
Joa, høsten er velkommen i Vivishage. 


Villvinen begynner å skifte farge, og skaper et flott spill sammen med det grønne.



Eplene blir rødere og rødere for hver dag, og jeg gleder meg til eplesyltetøy og eplepai med kanel.


På trærne henger det masse røde rognebær, og skal man tro på gamle kjærringråd, så blir det lite snø når trærne bærer tungt med bær. Eller var det omvendt?
Tror vi overlater vinteren til å vise oss.


Skal du ha høstfest eller noen venner på besøk, så er rognebær flott å pynte bordet med.
Legger du rognebærene i fryseren, så får dem et fint frossent utseende, men da lønner det seg å legge de på like før gjestene setter seg. 


Naturen har som smått begynt å finne høstfrakken sin, og sakte men sikkert så følger resten etter.
Det er bare å følge med å nyte den nye årstiden.


Et typisk høsttegn i hagen er tistlene, som kommer nå på høsten.
Flotte og blå i fargen, og de er en skikkelig magnet for insektene.

Nå er det snart helg igjen, og Helgegleder er tilbake på lørdag.
De første rundene kommer jeg til å mimre litt tilbake til sommerferien, solen og varmen.
Håper du har lyst til å følge med meg!


Kommentarer

Meta sa…
Så fina bilder. Jag gillar heller inte att det redan böjar känna som höst. vill ha fina sensommardagar i september med.
Ha det gott
Kram Meta
Unknown sa…
Nydelige høstfarger du har knipset:)
Ranten sa…
Flotte bilder fra høsthagen Vivi!
Turid sa…
Fine høstbilder. Liker høsten også jeg ;)
Wow så läckra färger.
Ha det gott
Kram Maria
Oi for noen flotte bilder! Herlige eplebilder, og skjønne, skjønne farger. Ditt blogginnlegg er en kunstnerisk opplevelse, Vivi. Skjønn og stemningsskapende tekst, og gode tips om høstblomstrende kuletistler og rognebær i fryseren til gjestene kommer.

PS: Så koselig at helgegleder er tilbake.
Sånne bilder som du viser her, får meg til å glede meg over høststemning der ute.Jeg bare elsker det bildet av villvinen. Ja, nå går det fort mot september og kalde netter. Brått kommer det frost også. Her har det regnet igjen denne morgenen, men det ser ut til å bli litt sol også i dag. God helg til deg.

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne