tirsdag 18. august 2015

Gressløkpesto, tyttebærsirup, bærtur og matmuffins!


Jeg har ei stund nå byttet ut hagen, men kjøkkenet.
Har funnet en del oppskrifter, som jeg har prøvd ut, og egentlig funnet litt gleden med å lage mat.

Først ute er gressløkpesto. Den oppskriften har jeg hentet fra Turid med bloggen Tuaihagen og huset.

Gressløk kan brukes til mye mer, enn i eggerøra og omeletten.


Klipp gressløken helt ned - for den kommet fort tilbake.
Jeg blandet også i litt vanlig persille og litt bladpersille.
To fedd hvitløk
Solsikkekjerner eller pinnekjerner - jeg brukte solsikke

Kjør alt dette i en blender, til alt er blitt "most"
Hell i litt olje etter behov
Smak til med salt og pepper

Utrolig godt og veldig enkelt. Boksene er satt i fryseren, og vil bli benyttet til blandt annet stekt laks, pizzasnurrer og andre god saker.


Tyttebærsirup med konjakk
Jeg fant igjen litt tyttebær i fryseren, og tenkte jeg skulle få kokt det.
Det ble en del veske, som jeg valgte å sile av syltettøyet. 
Saften hadde jeg tilbake i kjelen, hadde på litt til med sukker og lot det koke lenge.
En liten skvett med konjakk, og kok igjen til alkoholen blir borte.
Det er veldig lett å se når saften er blitt tykk og seig. Husk å skumme av hele tiden mens det koker.
Smaker utrolig godt på vaniljeis, og i sauser til kjøttretter.


Jeg har vært på bærtur, og skal ut igjen til helga.
Det er utrolig mye blåbær ute i skogen, og den er så søt og god.
Jeg har bare fryst ned bærene som ble plukket, og har planer om å ta det igjen til vinteren og røre litt syltetøy, og kanskje prøve meg på blåbærsirup.
Smaker utrolig godt på is.


Matmuffins med skinke og gresk yoghurt.
6 dl mel - en blanding mellom groft mel og hvetemel
2 dl melk
2 ts bakepulver
1 ts salt
2 egg
30gr smeltet smør
200 gr gresk yoghurt
Pizzakrydder, skinke, ost, purreløk eller hva som må falle i smak.
Stekes på 200 grader i ca 20-30 min


Jeg er stadig på leting etter gode mattips til matbakka, for jeg skjønner godt at ungene blir lei av brødskiver.
Dette er en av noen nye oppskrifter, som skal prøves i løpet av høsten.


10 kommentarer:

Refleksjon på livsvegen sa...

Hagens og skogens gleder vert kjøkkengleder!

Herleg :-)

amo sin blogg sa...

Så mange fine og gode oppskrifter du deler.
Tusen takk !

Mariann Svingen sa...

Mmm, så godt ut :-)
Håper du tar deg tid til å nyte de sommerdagene ute også!
Ha en fortsatt fin uke :-)

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Mmm så mye spennende og godt ! Takk for tips !

Ingvill Egeli sa...

Spennende å lære seg å like den matlagingen, som jo er så nødvendig. Du er flink!:)

Marit Helene Gåsland sa...

Du og du her var det mye godt å så lurt å bruke gressløken pasta, den ideen låner jeg.
Jeg har også plukket blåbær, det er så anvendelig til kaker, frokostblanding og syltetøy.

August er en fabelaktiv måned med bær, sopp, frukt, grønnsaker og en blomstrende hage.

Ha en fin dag.

Inger Marie sa...

Herlige saker du tryller frem!
Jeg har fått dilla på urtepesto..sist laget jeg av persille og tidligere har jeg prøvt løpstikke,det var supergodt:)
Nå nyter vi sommervarmen,selv om jeg skal på jobb i ettermmiddag,er jeg nesten ute resten av døgnet:))

Rita sa...

Ja det er kjekt å lage sin egen mat fra egne råvarer. Jeg har også hatt suksess med gressløkpesto.

Elin sa...

Flott innlegg - helt etter min smak :) Mat med ingredienser fra hagen er topp.
Takk for tips på tyttebærsirup.

Merethe sa...

Nå ble jeg inspirert til å prøve flere ting. Deilig å hente ting fra naturen eller hagen som en kan lage noe godt av.:)