Gå til hovedinnhold

Druer i egen hage.


Jeg hadde ikke i min villeste fantasi, trodd at det skulle bli druer i år.
Vi har hatt en kjølig sommer, og det tok lang tid før det var antydning til druekart.
Jeg var helt sikker på at disse kom ikke til å bli modne, men i den siste uke så har vi hatt sommer nr 2, og det har nok gjort underverker for druene.


Jeg har drueplanta stående i solveggen på en lun plass, og dette er nok grunnen til at de nå begynner og modnes.
Jeg tok en prøvesmak, men enda så er dem i det sureste laget.


Jeg klippet vekk noen blader, slik at dem skulle komme bedre frem i lyset.
Da er det bare å vente til dem blir litt søtere, så skal dem nok få bein å gå på.



Det er andre året nå, som vi har modne druer fra egen hage.
Gøy å få det til, og enda bedre når dem rekk er å bli modne.

Størrelsen er ikke noe å skryte av, men smaken er ikke så aller verst.


Kommentarer

Inger Marie sa…
Ser flotte ut Vivi!
Herlig med slike syd-frukter fra egen hage:)
Fin kveld til deg:)
Så gøy!

Veldig kjekt når det spirer og gror.
Vonar dei vert heilt modne og god.

Fin ny veke :-)
Ranten sa…
Artig med egendyrkede druer :-)) Da blir vel vinlaging neste?! Fin ny uke!
Herlig!! Disse så gode ut, håper det blir litt sol framover så de rekker å bli modne. Artig med druer i vårt klima :-)
Ha en fin uke :-)
stallnilsen sa…
Så artig å drive frem sine egende druer, æ har mang gang tenkt å få en drueplante, men det blir nu bare med tanken :)
Ha en fin kveld, Vivi ;)

Lisbeth :O)

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne