Det er andre søndag i advent, og jeg har så smått begynt å forberede meg til jul.
Det er ikke så mye jeg skal gjøre, men litt baking og pusling på kjøkkenet blir det jo alltids.
I går hadde jeg husmorånden over meg, og først på programmet var ny forsyning av tomatsaus.
Det er så lettvint og godt, så noe kjøpt tomatsaus blir det nok ikke her i huset igjen.
Jeg tar som regel det jeg har for hånden, og det blir gjerne både med purreløk og gulerøtter i sausen.
Småkaker til store barn - makroner er alltid godt, og denne gangen ble dem vellykket i tillegg.
Har alltid hatt både nøtte- og kokosmakroner til jul, så dette er et må ha kake.
Julekake med brunost er jo super godt. En god gammel oppskrift som jeg fikk av min mor, og den blir alltid slik jeg husker hun laget. Gjærbakst er nok tingen for meg, for da blir det alltid slik jeg har tenkt.
Småkaker derimot er jeg ingen mester på, men jeg skal ha for å prøve.
Dette er et forsøk på Napoleonshatter, men etter steking ser det mest ut som padder.
Ja, ja det er ikke alt man skal lykkes med i disse travle førjulstider, men smaken er god og det holder for meg.
Ønsker dere en fin adventshelg, og en fortsatt fin førjulstid.
Kommentarer
Hilsen Ingeborg fra fruhaldshage
Æ syns det er så utrolig koselig og bake til jul, da har æ som regel tent opp til røkelse også, og spiller gjærne litt julemusikk i bakgrunnen.
Æ har baka 8 julebrød allerede, men de er itt bort og spist opp, så¨æ skal nu bake i denne uka og putte i fryseren , så vi har noe o kose oss med, småkaker går det lite i huset, kjøper som regle bare noen pepperkaker, men iår har æ tenkt og bake havreflak, fant en oppskrift som så god ut, tenker prøve den :)
Ha ei fortsatt fin advent.
Lisbeth :)