fredag 1. mai 2009

1.mai og innflytting

I dag har jeg fått vaska og flyttet inn i drivhuset. Det ble nok litt varmt midt på dagen i dag, for da hang de største stokkrosene, men i morgen får vi montert på autoåpning på de to siste vinduene.

Tok meg en runde med kamera og jammen skal jeg si det kommer fort nå.

Primula - første gangen jeg ser den blomstrer. Bestilt fra Langangen Planteskole.

Julerosa i blomst - det er andre året. Hadde plantet den i surjord, men etter at jeg flyttet den så blomstret den også.

Her er det en Martagonlilje som ser vårens lys. De blir ganske så kraftige etter noen år. Det må være første året at den er kommet frem så tidlig. I fjor så hadde den ikke kommet 17.mai. Bestilt fra Langangn for 3 år siden.

Disse ble plantet i høst. Veldig små, men veldig søte. Vil ha flere slike til høsten.

Her er Lavendelen som jeg kjøpte på Plantasjen tidligere i uka. Den skal få bo i krukke. Lurer kanskje på om jeg skal kjøpe meg en til....???
Det har vært en fin og varm dag. I morgen skal jeg kjøpe flere murerbaljer og bøtter slik at jeg får plantet tomat, augurk, paprika, blomkål og brokoli.
Har også som mål å få raket ferdig i helga. Har igjen en jobb i kjøkkenhagen.
Men nå er det fredagskveld og jeg skal finne pleddet mitt. Halsen er bedre i dag, men forkjøla er jeg blitt.
Ha en fin kveld alle sammen.

5 kommentarer:

merethe sa...

Ja vivi denne dagen har vært så herlig. :) Synes jeg har fått gjort mye i dag til meg å være. :) Vi håper at hele helgen blir slik.
Ha en nydelig kveld. Klem

Kathrine sa...

Så bra dere har hatt en flott dag 1.mai! Litt for varmt her syns jeg, så plantebarna står i skyggen og har solforbud de, stakkars.
Du er så effektiv, syns jeg. I år har vært den slappeste hagevåren min på de ti årene jeg har bodd her. Men dammen tok mye tid da, når den vart fornya nå.

Primulaen din er flott! Mine er på sitt vakreste, men min hvite kuleprimula har gått dukken i vinter. Må på Ringve botaniske hage og kjøpe ny i morgen tror jeg. For på Tautra hadde de den ikke denne gangen.

Ellers så eksploderer det i hagen nå. Tulipanene blomstrer, og løken spirer i kjøkkenhagen. Urter hopper opp og hengekøya flittig brukt.

Riktig god kveld til deg. Klem:))

Juni sa...

Herlig med sånne dager. Det kjennes godt når kvelden kommer og en har følelsen av å ha utrettet noe.
Lurer på om det er snøklokken eller scillaen du vil ha flere av til høsten?
Scillaen formerer seg flittig på egen hånd så den trenger du i hvertfall ikke kjøpe flere av. De er søte synes jeg, de dukker opp både her og der, men det gjør ikke så mye for bladverket er ikke av det brysomme slaget etter blomstring.

Mete sa...

Ja, ikke sant det er deilig med slike dager!?! Fott drivhus du har - stort! Gøy med alt som spirer og gror, og de derre scillaene er bare herlige! De vil jeg også ha mange av. Enig med Juni i at de sprer seg godt, men ikke så mye som jeg vil, så jeg sper på med en pose hver høst.. Og nå hjelper det seg!
God bedring med forkjølelsen!

Tove sa...

Deilig at våren endelig har kommet til oss også. Det eksploderer ute nå. Masse som har begynt å blomstre :-) Tenker det var godt å flytte ut i drivhuset. Kos deg videre :-)