Gå til hovedinnhold

1.mai og innflytting

I dag har jeg fått vaska og flyttet inn i drivhuset. Det ble nok litt varmt midt på dagen i dag, for da hang de største stokkrosene, men i morgen får vi montert på autoåpning på de to siste vinduene.

Tok meg en runde med kamera og jammen skal jeg si det kommer fort nå.

Primula - første gangen jeg ser den blomstrer. Bestilt fra Langangen Planteskole.

Julerosa i blomst - det er andre året. Hadde plantet den i surjord, men etter at jeg flyttet den så blomstret den også.

Her er det en Martagonlilje som ser vårens lys. De blir ganske så kraftige etter noen år. Det må være første året at den er kommet frem så tidlig. I fjor så hadde den ikke kommet 17.mai. Bestilt fra Langangn for 3 år siden.

Disse ble plantet i høst. Veldig små, men veldig søte. Vil ha flere slike til høsten.

Her er Lavendelen som jeg kjøpte på Plantasjen tidligere i uka. Den skal få bo i krukke. Lurer kanskje på om jeg skal kjøpe meg en til....???
Det har vært en fin og varm dag. I morgen skal jeg kjøpe flere murerbaljer og bøtter slik at jeg får plantet tomat, augurk, paprika, blomkål og brokoli.
Har også som mål å få raket ferdig i helga. Har igjen en jobb i kjøkkenhagen.
Men nå er det fredagskveld og jeg skal finne pleddet mitt. Halsen er bedre i dag, men forkjøla er jeg blitt.
Ha en fin kveld alle sammen.

Kommentarer

Merethe sa…
Ja vivi denne dagen har vært så herlig. :) Synes jeg har fått gjort mye i dag til meg å være. :) Vi håper at hele helgen blir slik.
Ha en nydelig kveld. Klem
Kathrine sa…
Så bra dere har hatt en flott dag 1.mai! Litt for varmt her syns jeg, så plantebarna står i skyggen og har solforbud de, stakkars.
Du er så effektiv, syns jeg. I år har vært den slappeste hagevåren min på de ti årene jeg har bodd her. Men dammen tok mye tid da, når den vart fornya nå.

Primulaen din er flott! Mine er på sitt vakreste, men min hvite kuleprimula har gått dukken i vinter. Må på Ringve botaniske hage og kjøpe ny i morgen tror jeg. For på Tautra hadde de den ikke denne gangen.

Ellers så eksploderer det i hagen nå. Tulipanene blomstrer, og løken spirer i kjøkkenhagen. Urter hopper opp og hengekøya flittig brukt.

Riktig god kveld til deg. Klem:))
elle-melle sa…
Herlig med sånne dager. Det kjennes godt når kvelden kommer og en har følelsen av å ha utrettet noe.
Lurer på om det er snøklokken eller scillaen du vil ha flere av til høsten?
Scillaen formerer seg flittig på egen hånd så den trenger du i hvertfall ikke kjøpe flere av. De er søte synes jeg, de dukker opp både her og der, men det gjør ikke så mye for bladverket er ikke av det brysomme slaget etter blomstring.
Mete sa…
Ja, ikke sant det er deilig med slike dager!?! Fott drivhus du har - stort! Gøy med alt som spirer og gror, og de derre scillaene er bare herlige! De vil jeg også ha mange av. Enig med Juni i at de sprer seg godt, men ikke så mye som jeg vil, så jeg sper på med en pose hver høst.. Og nå hjelper det seg!
God bedring med forkjølelsen!
Tove sa…
Deilig at våren endelig har kommet til oss også. Det eksploderer ute nå. Masse som har begynt å blomstre :-) Tenker det var godt å flytte ut i drivhuset. Kos deg videre :-)

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne