søndag 6. juni 2010

Hagetur med hagelaget

Lørdag 5.juni var det hagetur til Gjøvik/Toten for medl. i Øyer, Lillehammer og Gausdal hagelag.
Turen gikk først til Ringstad på Gjøvik hvor vi fikk omvisning i hagen. En fantastisk Rhododendro-blomstring som kunne ta pusten fra hvem som helst.
Etter omvisning var det kjøpt av planter, og da var vi ikke vanskelig å be.
Jeg kjøpte:
Gul aurikle
Hvit kuleprimula
Mørk rød pion
Rose Blue moon
Rose Constance Spry
Campanula - stor blå
Pellis - Dronning Ingrid
Akeleiefrøstjerne
Blåklokke valmuesøster
Etter Ringstad så reiste vi videre til hagen i Hasle.
En helt fantastisk hage med masse spennende planter. Jeg har da sett noen planter i årenes løp, men ikke i denne størelsen som dem hadde i denne hagen på Lena.
Her har vi litt av den store hagen.

Jeg ble så fasinert av denne dammen. Så enkelt og fin. Det sildrer vann ut fra den store steinen på kanten og vann skaper jo stemning.


Her er noen av de plantene som på en måte var flere størrelser større enn de jeg var vant til. Det var en flott hage og vi koste oss veldig med å gå rundt der å titte. Kaffe og niste ble også spist i det grønne. En flott tur!


Denne julerosa var enorm stor i forhold til den jeg har i hagen min. Han var flink til å gjødsle. Han kjøpte gjødsel i Danmark - økologisk som han blandet ut i vann. Dette ga han til dem som trengte en ekstra piff.
Her ble det også plantekjøpt. Han solgte planter for 20,- potta samme hva det var.
Det var 24 damer som strålte med sola og plukka potter. Ble noen poser der i fra også.
Jeg tok med meg:
2 stk hosta
Klosterklokke
2 aurikler
mørkrød primula - fylt
Julerose
I dag har jeg fått plantet nesten alle de nyinnkjøpte plantene mine. Jeg har flyttet alle pionene mine, og nå står dem litt mere fremme i lyset slik at vi kan se dem. Skjønner ikke hvorfor jeg har plantet alle sammen lengst unna, og der det er mest skygge også.
Begge rosene jeg kjøpte i går har jeg også fått plantet. Gamle revebjeller fra i fjor er gravd opp og kasta og nye er plantet.
Gubben er nesten ferdig med kantsteinen og det blir virkelig fint. Helt anna inntrykk av hagen blir det. Svigermor var innom i dag og synes vi gjort den flott jobb.
Jeg skal ta meg en rundt med kamera i morgen.
Nå gjennstår bare beddet nedefor garansjen, ellers nå så er det klart i resten av hagen.
Nå er det snart kvelden og jeg er ikke klar for en ny uke. Ville mye heller vært hjemme og jobba i hagen.
Ønsker alle en flott nye uka.

8 kommentarer:

Blomsterguri sa...

Skjønner godt at du var fornøyd med turen til hagelaget. Er helt enig med deg - ikke ferdig, ville heller vært i hagen enn å jobb i morra, men det nærmer seg ferie! :-)

Mariann sa...

Det hørtes ut til å ha vært en veldig kjekk tur. Mye fint å se og mye fint å få kjøpt.
Høres ut til at dere har fått gjort imponerende mye i hagen også.

krepsemor sa...

Så flott hage du har besøkt, og mange flotte planter har du fått tak i også! Jeg stemmer i med de andre her, at hjemme hadde vært best! Spesielt om været er bra. Planter en har i hagen blir ikke alltid plassert der de trives best, men da er det fint å kunne flytte litt på dem! Jeg har gjort mange feil der, jeg også! Gleder meg til bildene dine, Vivi! Ha en fin uke!

merethe sa...

Den hageturen hørtes helt knall ut Vivi. Også så masse flott du fikk med deg hjem. Ja jeg forstår godt at du nøt disse hagene. Har kommet frem til i år at jeg MÅ gjødsle mye mere enn jeg har gjort. Stakkars planter, rett og slett sultefora. SÅ nå er det dynget på med kugjødselkompost og håper på bedre planter.

Ellea sa...

Å så gøy med hagetur:) Vi drar en gjeng på tur til lørdag. Bare innom noen hagesentre, men gøy allikevel:)

Mia sa...

Høres ut som en fantastisk flott dag. Mange nyinnkjøp, tenker du koser deg nå, intet får meg på så godt humør som når jeg klarer å få berget noe nytt til rabatten :)

Ninni sa...

Hageturer er noe av det koseligste og mest inspirerende som finnes :) Så jeg kan levende forestille meg at dagen din var mer enn vellykket. Og for en flott fangst du fikk med deg hjem, spennende! Ser det går unna i haven din også :)

josimo sa...

Oj den turen hørtes spennende ut, så mye lekkert og se på. Toten er så frodig at jeg nesten blir misunnelig.
Mye flott fikk du jo også ta i.

Ønsker deg en flott kveld