Gå til hovedinnhold

Hagetur med hagelaget

Lørdag 5.juni var det hagetur til Gjøvik/Toten for medl. i Øyer, Lillehammer og Gausdal hagelag.
Turen gikk først til Ringstad på Gjøvik hvor vi fikk omvisning i hagen. En fantastisk Rhododendro-blomstring som kunne ta pusten fra hvem som helst.
Etter omvisning var det kjøpt av planter, og da var vi ikke vanskelig å be.
Jeg kjøpte:
Gul aurikle
Hvit kuleprimula
Mørk rød pion
Rose Blue moon
Rose Constance Spry
Campanula - stor blå
Pellis - Dronning Ingrid
Akeleiefrøstjerne
Blåklokke valmuesøster
Etter Ringstad så reiste vi videre til hagen i Hasle.
En helt fantastisk hage med masse spennende planter. Jeg har da sett noen planter i årenes løp, men ikke i denne størelsen som dem hadde i denne hagen på Lena.
Her har vi litt av den store hagen.

Jeg ble så fasinert av denne dammen. Så enkelt og fin. Det sildrer vann ut fra den store steinen på kanten og vann skaper jo stemning.


Her er noen av de plantene som på en måte var flere størrelser større enn de jeg var vant til. Det var en flott hage og vi koste oss veldig med å gå rundt der å titte. Kaffe og niste ble også spist i det grønne. En flott tur!


Denne julerosa var enorm stor i forhold til den jeg har i hagen min. Han var flink til å gjødsle. Han kjøpte gjødsel i Danmark - økologisk som han blandet ut i vann. Dette ga han til dem som trengte en ekstra piff.
Her ble det også plantekjøpt. Han solgte planter for 20,- potta samme hva det var.
Det var 24 damer som strålte med sola og plukka potter. Ble noen poser der i fra også.
Jeg tok med meg:
2 stk hosta
Klosterklokke
2 aurikler
mørkrød primula - fylt
Julerose
I dag har jeg fått plantet nesten alle de nyinnkjøpte plantene mine. Jeg har flyttet alle pionene mine, og nå står dem litt mere fremme i lyset slik at vi kan se dem. Skjønner ikke hvorfor jeg har plantet alle sammen lengst unna, og der det er mest skygge også.
Begge rosene jeg kjøpte i går har jeg også fått plantet. Gamle revebjeller fra i fjor er gravd opp og kasta og nye er plantet.
Gubben er nesten ferdig med kantsteinen og det blir virkelig fint. Helt anna inntrykk av hagen blir det. Svigermor var innom i dag og synes vi gjort den flott jobb.
Jeg skal ta meg en rundt med kamera i morgen.
Nå gjennstår bare beddet nedefor garansjen, ellers nå så er det klart i resten av hagen.
Nå er det snart kvelden og jeg er ikke klar for en ny uke. Ville mye heller vært hjemme og jobba i hagen.
Ønsker alle en flott nye uka.

Kommentarer

Blomsterguri sa…
Skjønner godt at du var fornøyd med turen til hagelaget. Er helt enig med deg - ikke ferdig, ville heller vært i hagen enn å jobb i morra, men det nærmer seg ferie! :-)
Mariann sa…
Det hørtes ut til å ha vært en veldig kjekk tur. Mye fint å se og mye fint å få kjøpt.
Høres ut til at dere har fått gjort imponerende mye i hagen også.
krepsemor sa…
Så flott hage du har besøkt, og mange flotte planter har du fått tak i også! Jeg stemmer i med de andre her, at hjemme hadde vært best! Spesielt om været er bra. Planter en har i hagen blir ikke alltid plassert der de trives best, men da er det fint å kunne flytte litt på dem! Jeg har gjort mange feil der, jeg også! Gleder meg til bildene dine, Vivi! Ha en fin uke!
Merethe sa…
Den hageturen hørtes helt knall ut Vivi. Også så masse flott du fikk med deg hjem. Ja jeg forstår godt at du nøt disse hagene. Har kommet frem til i år at jeg MÅ gjødsle mye mere enn jeg har gjort. Stakkars planter, rett og slett sultefora. SÅ nå er det dynget på med kugjødselkompost og håper på bedre planter.
Ellen Walnum sa…
Å så gøy med hagetur:) Vi drar en gjeng på tur til lørdag. Bare innom noen hagesentre, men gøy allikevel:)
Mia sa…
Høres ut som en fantastisk flott dag. Mange nyinnkjøp, tenker du koser deg nå, intet får meg på så godt humør som når jeg klarer å få berget noe nytt til rabatten :)
IngunnBW sa…
Hageturer er noe av det koseligste og mest inspirerende som finnes :) Så jeg kan levende forestille meg at dagen din var mer enn vellykket. Og for en flott fangst du fikk med deg hjem, spennende! Ser det går unna i haven din også :)
josimo sa…
Oj den turen hørtes spennende ut, så mye lekkert og se på. Toten er så frodig at jeg nesten blir misunnelig.
Mye flott fikk du jo også ta i.

Ønsker deg en flott kveld

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne