søndag 28. februar 2010

En flott søndag

Endelig ble det en søndag med strålende sol. Vi tok turen opp til telemasta på Lillehammer. Den ligger på Vingnes sia for dem som er lokaltkjent, så vi har jo egentlig ikke så veldig lang vei.
Med niste og noe godt i sekken la vi ivei.
Her har sønnen kommet frem til utsiktsposten. Her har vi kjempe utsikt over Lillehammer by. Jr. har alltid med seg sin lille venn, som sitter i sekken.
Her er telemasta. Føler seg veldig liten ved siden av den.

Her har vi oversikt over Lillehammer beste vestkant - Vingnes. Vingar skole-/barnehage (bygningene i hjørnet), skiarena/fotballbane om sommeren og i bakken bak barnehagen har vi slalombakken - ett perfekt nærmiljøanlegg, Vingarparken.


Ellers om dagen så leser jeg plantelister og vårkataloger. Har skrevet noen ønskelister, men har ikke helt bestemt meg for hva jeg skal bestille. Langangen hadde mange flotte Hemerocallis og Zimtrade hadde mange Hosta.

I lysthuset så har beholdningen minket. Skikkelig ergelig egentlig, men slik går det når jeg ikke passer bedre på. Det var selvfølgelig ingen som hadde overlevd kulden i vinter. Etter tips fra Ellea, så skulle jeg skrape litt å se om det var grønt under, men det var brunt og atter brunt. Håper jeg har lært til neste vinter.

Har tatt inn pottene som har stått ute i vinter og krysser fingrene for at det kommer noen spirer. Har hittil bare sådd "gamle" frø, men nå til uka håper jeg at jeg får sådd de nye som jeg har kjøpt. Må ha mere jord.

Nå er det vinterferie i Oppland og vi skal ha ferie i 3 dager. Gleder meg til late dager og håper sola blir like fin som i dag. Da blir det slalombakken og grilling av pølser.

Ha en fin uke alle sammen.





lørdag 20. februar 2010

En koselig hilsen fra en god venn

Tusen takk, snille Elin Merethe.

Så koselig at du tenkte på meg.
Bloggvenner er blitt en del av livet mitt og jeg er glad jeg har "møtt" dere alle sammen. En egen liten verden på nett. Ja, det kan ofte være både til nytte og trøst.
Takk for at dere er her.
Det er så mange som jeg egentlig kunne tenkt å sende denne tilbake til, men akuratt nå så er det to som faller meg inn.
Snøffeldyret og Elisabeth.

Må bare fortelle at jeg har ryddet i lysthuset og fått hengt opp 3 plantelys. Klippet ned alle plantene og vannet dem. Så krysser jeg fingra og håper at alt går bra, men nå har jeg jo bestilt nye, men alikevell er det ergelig om alt er dødt.

Tulipaner, påskeliljer og en pellis ble med hjem fra Plantasje i går. Skal prøve å få tatt bilde av de senere i dag.

Skulle egentlig på skirenn, men nå er det så kaldt at dem skal avgjøre om det blir avlyst nå kl. 0900. Håper på litt varmere vær og en hyggelig dag.

fredag 19. februar 2010

Betilling, bestilling og atter bestilling

Så var jeg skikkelig i gang, for nå tar det virkelig av her. Satt i går kveld og lest og så til øye ble både vått og sårt.
Det begynte med at jeg må endre e-post adr. mi for operatøren som jeg bruker i dag, skal slutte med slike gratise tjenester. I blandt mine kontakter var adr. til Randi Ulvik Haugan og i løpet av kvelden var hennes planteliste funnet frem og en ønskeliste skrevet. Jeg har lovet henne at jeg skal sende lista over i løpet av helga.

Fuchsia -
Alison Ruth Griffin
Blue veil
Claudia
Florentina
Gay parasol
Golden vergeer
Grananda
John Baker
Mandarin
Rohees new Millennium
Tarra Valley

Når vi først var igang da, så måtte jeg jo inn på siden til Lille gartneri og jammen var det mye fint der også.

Appleblossom Rosebud
Arctic Star
Chelsea Gem
Körsbär
Magda
Red Black Vesuvius
Victoria Andrea
Sancho Panza

Og så var jeg meg da som ikke skulle, men det holder aldri. Følelsen er meget god og jeg vil flyte litt på den nå frem til våren.

Så har jeg funnet ut, eller Sigrid har funnet ut hvem som sendte meg servietter. Det var Snuffeldyret som var så snill. Kjempe takk til henne.
Jeg har plass til mange flere så det er bare å sende, alle der ute, om dere har noen til overs.

I dag skal jeg prøve å få ryddet i lysthuset, men vi får se om tiden strekker til. Gubben skal være med å forbrede Kristin & Håkon lekene (skirenn for barn i Vingarparken) og sønnen i huset, som for tiden er en spillende gitarstjerne, må være med å hjelpe meg. Vi får se hva vi finner på.

Ha en kjempe fin helg alle mine bloggvenner der ute. Jeg er heldig som har funnet dere.

torsdag 18. februar 2010

Nei, jeg har bestilt fra Bakker....

Ja, så gikk denne lovnaden i dass også. Jeg hadde nemlig lovet meg selv at jeg ikke skal bestille noe som helst fra Bakker, men når man kjeder seg på jobb sammen med ei som også er litt "gal", så må det gå som det har gått. En liten søt bestilling ble i går sendt og der ble det bestilt bl.a. Denne rosen. Koster kun 99,- og må prøves. Veldig fin da, her prøver jeg å oppmuntre meg selv.
Kjempekragen og denne fuchsia'n ble også bestilt. Vi får håpe vi er heldige med varene og gleder oss allerede til levering.

Ellers så går dagene fort. Jobb, husarbeid og nedtelling til så-tid. Til helga skal jeg rydde og ordne opp i lysthuset. Klippe ned pelliser og fuchsia og sette opp litt lys. Gleder meg !!

I dag har jeg fått pakke med servietter i posten og jeg aner ikke hvem det er som har sendt den. Avs. er Lillebolles mamma - med postnr. 3420 eller 5420. Det er skrevet med tursj og litt vanskelig å lese. Er det noen som har sendt meg servietter, så vil jeg gjerne vite hvem det er. Setter veldig pris på å få slike pakker, men jeg vil ha et navn å takke.

Snart er det helg. HURRA !!!

onsdag 10. februar 2010

Kosestund....


Noen ganger er det deilig å være alene.
Hadde vel egentlig tenkt å gjøre husarbeid, men fornuften stanset meg i siste liten. Hvorfor skal jeg kaste bort slike alene stunder sammen med støvsuger, vaskeklut og klæsvask ? Nei, nå skal jeg gjøre det som unga gjør når dem skal slappe av. Tv'n på, liggende i sofa'n med PC innen rekkevidde. Jeg tok med kaffekoppen og sjokoladekake i samme slengen så har jeg liksom noe å putte i munnen også. Føles veldig deilig å bare sløve, noen ganger.
Nå har vi snart gjennomført all 7 års feiring for sønnen i huset. Fylte i går, men startet for ei stund sia. Skal man rekke over alt så må man starte tidlig. Siste feiringa går av stabelen i helga, med pølsefest på lørdag og onkler/tanter på søndag. Vi gjør det skikkelig når vi først er i gang, ikke hver dag vi er 7.
Ellers så fortviler jeg litt over tingenes tilstand i lysthuset. Har lært meg ei skikkelig lekse om hvordan man pakker forsvarlig inn planter som ikke tåler frost. Lurer virkelig på hvordan det har gått. Da den første kulde perioden kom, så glemte jeg rett og slett å sette på mer varme og ting ble veldig så slappe og rare. Håpet må være at litt av rota er inn takt og vil "blomstre" opp igjen til våren. Ellers så er det alltids nye å få kjøpt, men det er ergelig og jeg liker det ikke.
Dagene går veldig fort og jeg nyter lyset og at det snart er vår. Det prikker i kroppen når jeg leser hageblader og planene er klare så fort snøen er gått. Frø fra melon ble tatt i dag og ligger til tørk på kjøkkenbenken. Deilig følelse å kunne planlegge igjen, se fremover og glede seg over en ny sesong i hagen.
Også er jeg veldig glad for at jeg har funnet så mange gode Hagegale venner på Facebook.
Lurer jammen på om jeg må ta meg en gå tur med støvsugeren lell, blir litt sløv av å bare sitte. Skal i allefall ut å gå meg en tur når jeg henter igjen sønnen som er på besøk siden skoleslutt.
Ha en fin kveld alle venner.