mandag 25. juli 2011

Nå er hagen på topp - tross regnværet

Det er frodig og flott i hagen om dagen. Jeg ser at det har gjort nytte å gjødsle skikkelig og skal følge opp det også til neste år. Tross for alt regnet så er de fleste plantene flotte. Mye er klippet bort eller ødelagt, men de fleste står trofaste igjen!
Ser at noen liljer er blitt tunge i toppen og ligger litt etter bakken, men med gode støttepinner så går det bra.
På dette bilde ser vi baksiden av hagen. I rosebuen er det Lykkefund og Alpe Clematis. (neste så ikke buen synes - lover bedre bilde etter hvert)
Baksiden av lysthuset. Her er det Riddersporer, liljer, rose og pion.
Her går stien videre til drivhuset og hagen på nordsiden av huset.
5 liljer blir fort mange i løpet av noen år!
Her går stien videre nedover og mot veranda'n. Dette bedet var det første jeg laget da jeg flyttet hit. Da var det et reint akeleiebed, men nå har det blitt utvidet noen ganger og har fått følge av mange andre planter. Roser, Storkenebb, dagliljer, pion, riddersporer og i år har jeg mange flott selvsådde valmuer her. Noen gule liljer er også inne i blandt alt det andre.
Bedet på andre siden av det forje! Ytterst her ser vi den store hvite riddersporen som nå er knekt av det siste regnet og derfor fjernet. Jeg lot det stå igjen en grein slik at jeg kan samle frø!
Her starter stien opp igjen hagen. Drivhuset ser vi til høyre og lysthuset til venstre!
Det er godt og fredelig å gå rundt i hagen om dagen.

10 kommentarer:

marit´s,,, sa...

Så fint det er i hagen din ,nydelige liljer og flotte farger.
Ja det er jo sommer så det er vel sån det skal være , her synes jeg blomstene visner som knopp .
Ha en fin dag , Marit.

Parkvegens Hageglede sa...

Skjønner godt at det er fint å være i denne hagen. Så frodigt og flott.. og fin høyde har du klart å skapt med stativer og klatrere. Plantene strutter virkelig. Har noen spørsmål også jeg, da.. Hva heter den rødblada busken til høyre på det første bildet? Og så var det navnet på de rosa liljene, de som er litt lysere inn mot midten?

Anne C sa...

Så utrolig flott du har det!

Frøya-Heidi sa...

Veldig frodig og flott i hagen din! Også har du klart å skape rom med de høye staudene og klatreplantene :)

Der har jeg litt å jobbe med..

Ha en fin uke :)

Mia sa...

Det är en fantastisk trädgård du har. Jag skulle gärna russla runt på dom stigarna och bara njuta prakten. Regnet ser inte ut att ha skada så mycket hos dig. Gjødsla ja, det ska jag också, nästa år.. glömmer det varje år tror jag.
Ha det godt :)

Mariann sa...

Så frodig og flott du har fått det i hagen. Mye vakkert som blomstrer hos deg nå. Ser ut til at plantene dine har fått passe med både gjødsel og vann, de stortrives.
Ha en fin uke videre!

Tove sa...

Det ser virkelig flott ut hos deg nå. Sant at det vokser og gror om dagen og det er sikkert lurt å huske gjødsel. Satser på det til neste år også. tjihii. KOs deg i sommervarmen som ser ut til å komme nå. Skal se om jeg får lurt meg en tur over åsen snart.

krepsemor sa...

Jeg beundrer den frodige og spennende hagen din. Lekre høye planter som skaper rom og de flotte stiene som snor seg rundt. Akkurat sånn liker jeg også det! Her er altfor mye plen ennå =(
Liker alle plantestøttene som er med og skaper rom!
Nydelig!
Fortsatt god sommer til deg, Vivi!

salige lavendel sa...

Du verden så skjønn hage du har!! Jeg er litt for flink til å droppe gjødslingen, men jeg er klar over at det har alt å si...det beviser vel din frodige paradishage.

Landbohaven sa...

Jeg kom lige forbi din blog.
Hvor har du en smuk have.
Tak for kigget.