Gå til hovedinnhold

Nå er hagen på topp - tross regnværet

Det er frodig og flott i hagen om dagen. Jeg ser at det har gjort nytte å gjødsle skikkelig og skal følge opp det også til neste år. Tross for alt regnet så er de fleste plantene flotte. Mye er klippet bort eller ødelagt, men de fleste står trofaste igjen!
Ser at noen liljer er blitt tunge i toppen og ligger litt etter bakken, men med gode støttepinner så går det bra.
På dette bilde ser vi baksiden av hagen. I rosebuen er det Lykkefund og Alpe Clematis. (neste så ikke buen synes - lover bedre bilde etter hvert)
Baksiden av lysthuset. Her er det Riddersporer, liljer, rose og pion.
Her går stien videre til drivhuset og hagen på nordsiden av huset.
5 liljer blir fort mange i løpet av noen år!
Her går stien videre nedover og mot veranda'n. Dette bedet var det første jeg laget da jeg flyttet hit. Da var det et reint akeleiebed, men nå har det blitt utvidet noen ganger og har fått følge av mange andre planter. Roser, Storkenebb, dagliljer, pion, riddersporer og i år har jeg mange flott selvsådde valmuer her. Noen gule liljer er også inne i blandt alt det andre.
Bedet på andre siden av det forje! Ytterst her ser vi den store hvite riddersporen som nå er knekt av det siste regnet og derfor fjernet. Jeg lot det stå igjen en grein slik at jeg kan samle frø!
Her starter stien opp igjen hagen. Drivhuset ser vi til høyre og lysthuset til venstre!
Det er godt og fredelig å gå rundt i hagen om dagen.

Kommentarer

Unknown sa…
Så fint det er i hagen din ,nydelige liljer og flotte farger.
Ja det er jo sommer så det er vel sån det skal være , her synes jeg blomstene visner som knopp .
Ha en fin dag , Marit.
Skjønner godt at det er fint å være i denne hagen. Så frodigt og flott.. og fin høyde har du klart å skapt med stativer og klatrere. Plantene strutter virkelig. Har noen spørsmål også jeg, da.. Hva heter den rødblada busken til høyre på det første bildet? Og så var det navnet på de rosa liljene, de som er litt lysere inn mot midten?
Anne C sa…
Så utrolig flott du har det!
Frøya-Heidi sa…
Veldig frodig og flott i hagen din! Også har du klart å skape rom med de høye staudene og klatreplantene :)

Der har jeg litt å jobbe med..

Ha en fin uke :)
Mia sa…
Det är en fantastisk trädgård du har. Jag skulle gärna russla runt på dom stigarna och bara njuta prakten. Regnet ser inte ut att ha skada så mycket hos dig. Gjødsla ja, det ska jag också, nästa år.. glömmer det varje år tror jag.
Ha det godt :)
Mariann sa…
Så frodig og flott du har fått det i hagen. Mye vakkert som blomstrer hos deg nå. Ser ut til at plantene dine har fått passe med både gjødsel og vann, de stortrives.
Ha en fin uke videre!
Tove sa…
Det ser virkelig flott ut hos deg nå. Sant at det vokser og gror om dagen og det er sikkert lurt å huske gjødsel. Satser på det til neste år også. tjihii. KOs deg i sommervarmen som ser ut til å komme nå. Skal se om jeg får lurt meg en tur over åsen snart.
krepsemor sa…
Jeg beundrer den frodige og spennende hagen din. Lekre høye planter som skaper rom og de flotte stiene som snor seg rundt. Akkurat sånn liker jeg også det! Her er altfor mye plen ennå =(
Liker alle plantestøttene som er med og skaper rom!
Nydelig!
Fortsatt god sommer til deg, Vivi!
Du verden så skjønn hage du har!! Jeg er litt for flink til å droppe gjødslingen, men jeg er klar over at det har alt å si...det beviser vel din frodige paradishage.
Landbohaven sa…
Jeg kom lige forbi din blog.
Hvor har du en smuk have.
Tak for kigget.

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne