Gå til hovedinnhold

Revebjeller

Dette innlegget blir en hyllest til Revebjellen.
Det er mange år siden sist jeg sådde Revebjeller, for nå lar jeg plantene ordne seg selv.
Og der det blir mange barn, så flytter jeg dem rundt omkring.

Jeg bare elsker revebjellen, og har bestemt meg for at det er på tide å så noen flere, i andre farger.
Det går mest i rosa og hvit, men de passer jo godt sammen med de fleste stauder.



Denne er helt hvit, og utrolig flott.


Mens denne hvite har prikker, og er nok et annet slag.


Humla surret godt rundt meg, da jeg holdt på å fotografere.
Det er tydelig at dette er en plante, som humla liker.
Denne humla var så ivrig, at den lå på ryggen til tider.


Revebjellen er en plante som alle får til.
På Vestlandet vokser den fritt, mens her på Østlandet er det mer vanlig å så den.
Spire villig, og den vokser seg fort på en sesong.
Revebjellen er en toårig plante, og blomstrer ikke før andre året. Derfor er det helt genialt å flytte rundt på småbarn i år, for da har jeg revebjelleblomstring andre steder til neste år.
Den krevet utrolig lite til vokseområde, og kan vel stort sett leve alle steder, så sant den har beina i litt jord.
Mange kniper av blomsterstilken når blomstringen er på hell, og det sies at den kommer igjen med blomster året etter. Jeg har prøvd, men aldri fått det til.
Men det er verdt et forsøk, så det er bare å prøve. 


Denne revebjellen står vakt foran rosen Aicha.


Revebjeller passer godt sammen med de fleste.
Her har det godt samspill med både martagonlilje og pioner.

Jeg har mange småbarn i år også, og dem skal etter hvert plasseres rundt i hagen.
Så har du en revebjelle i hagen, så må du samle frøene, eller la planten så seg selv.
Du kommer garantert ikke til å angre.


Kommentarer

Å, så flotte! Drømmer også om revebjeller, så i år har jeg kjøpt meg to stk, så neste år blir det revebjeller på meg også :-)
Flott tips om å flytte dem det første året de ikke blomstrer.
Ha en fin sommerhelg :-)
Helt enig, revebjeller er både enkelt og flott. Hører hjemme i en romantisk hage. Stort sett syns jeg de klarer seg godt i vinden til tross for grunne røtter, men nå har jeg noen som ligger rett ut her etter vind og regn, så bedene ser litt "rare" ut. Jeg har også mange barn som jeg flytter rundt på.
Hilsen Ingeborg fra fruhaldshage
Unknown sa…
Det er andre året jeg har revebjelle, og ja- de er flotte!
Unknown sa…
Ja de er nydelige og passer i de fleste bed.
Her frør de seg også selv og får stort sett stå der de vill.

God helg Vivi.
Underberget sa…
Jeg har prøvd å så revebjeller en gang, men det ble ikke noe av. Nå må jeg se å få gjort det igjen :-))) De er jo SÅ fine!! Fortsatt god helg til deg. klem fra Berit

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne