fredag 28. august 2015

Tomatsaus og blåbærsirup


I år blir det tomater i lange baner, og enda så er det mange som ikke er modne.
Vi er glade i tomater, men det er begrensninger på hvor mange vi kan spise i løpet av en dag.
Derfor har jeg da, endelig laget min egen tomatsaus.
Fant etter litt leting på nett, en enkelt og grei oppskrift.


Tomater - deles i to og skjær vekk stilk
Løk deles i store biter (her kan det brukes både rød og gul løk)
Hvitløk - etter smak
Litt olje 
Paprika
Litt salt og urter (jeg brukte basilikum og oregano)

Dette kjøres i en blender
Kok så massen sammen med grovhakkede tomater (hermetiske)
Jeg brukte en boks hakkede tomater med chili
Chili kan også puttes sammen med det andre i blenderen

Jeg lot det koke ei stund og smakte til med salt og pepper.
Til slutt presset jeg saften av en lime

Smakte utrolig godt - til og med sønnen i huset syntes det smakte spagettisaus. Jeg tar det som et positivt tegn, på at jeg endelig har lykkes med min første tomatsaus.
* * *
Det er utrolig mange gode bær, å få tak i nå mot høsten.
Sist helg var ei venninne og jeg på blåbærtur.


De fleste bærene ble fryst rett ned, for siden å bli tatt opp igjen til syltetøy.

De andre fikk en omgang i kjelen, og så presset slik at all den gode saften ble igjen.
Påfyll av mer sukker, så var det koking til saften var blitt seig og tykk.
Da jeg kokte tyttebærsirup så hadde jeg i litt konjakk, denne gangen lot jeg bare den gode bærsmaken være i sirupen.


I helga er det spådd supert vær, og jeg skal ut på tur igjen.
Om det blir noen bær, vet jeg ikke enda, men bare det å være ute i naturen gjør godt.

Solbær og rips står også på plukkeplanen utover i neste uke.

Har du plukket noen bær, og hva gjør du med bærene?


6 kommentarer:

amo sin blogg sa...

Den tomatsausen ser ndeleg ut.
Og så fint å lage den sjølv og vite kva som er i den...
Blåbærsirup er sikkert godt. Er det til is du brukar det, eller ?
Takk for påminninga om bærplukking.
Det blir så lett utsatt, og no regna det kraftig om dagane.

God helg !

Randines hageblogg sa...

Kjekt med kortreist mat som en kan lage selv. Blåbærsirup høres godt ut, her plukkes Solbær og hageblåbær til fryseren.

Ha en fin helg!

Marit Sønstebø sa...

Det høres godt ut! Det som er så kjekt med sånt er at en får den smaken en liker selv.
Så flink du er til å plukke bær!

Klem, Marit

Ingvill Egeli sa...

Du er flink å plukke bær og lage mat fra bunnen! Fine bilder!

reSIRIkulert sa...

Takker for oppskrifter - disse skal prøves ;)

Refleksjon på livsvegen sa...

SÅ FLINK DU ER!
MANNEN HAR PLUKKA SOLBÆR SÅ HER HAR VI BÅDE SAFT OG SYLTE.

FIN NY VEKE :-)