Gå til hovedinnhold

Tomatsaus og erteblomter


Jeg har virkelig fått smaken på hjemmelaget tomatsaus, og nå er jeg igang med runde nr. 2.
Det er nok tomater å ta av, og jeg blander sammen det jeg har.
Denne gangen tok jeg det jeg hadde for hånden, og slengte med noen gulerøtter og en liten rest av purreløk.



Tre av ingrediensene er fra egen hage, og det føles bra.
Selv om chilien er liten, er det mye smak i dem.


Så er det klart for blender'n, og med litt olje og en klype med salt, så er det klart for en velsmakende tomatsaus. 
Jeg bruker også noen bokser med grovhakkede tomater. Jeg smaker til med salt og pepper, og avslutter med litt sukker.
* * *
Vi har hatt noen varme dager igjen, og selv om det er høst i hagen, så er det full fres på erteblomstene.


Jeg bare elsker erteblomster, og duften er jo så utrolig herlig.



Det å kunne plukke inn erteblomster i september - det er rein hagelykke.

Hvordan er det i din hage?


Kommentarer

Merethe sa…
Nydelig med hjemmelaget tomatsaus. Jeg har en hel haug med grønne tomater som jeg håper blir modne. Lager også tomatsaus til vinterens middager. Flotte høstdager vi har nå. Håper det varer for jeg har en del planter som skal plantes. Lærer aldri, men det er jo gøy med skikkelig plantesalg på høsten. Nå har iallefall alle overvintringsblomstene kommet seg inn. Kos deg i høsthagen din. Klem Merethe
Inger Marie sa…
Åja..dette er luksus i hverdagen!
jeg har også laget et par omganger med tomatsaus,blir nok noe til:)
Fin kveld til deg:)
SÅ HERLEG!

GODT MED LITT VARME, MEN DET ER KJØLIG OM KVELDEN/NATTA.

IKKJE MYKJE I HAGEN NO. BERRE LITT PERSILLE, SUKKERERTER OG POTETER.
OG KANSKJE EI RIPS ELLER TO :-)
Det er så godt med heimelaga tomatsaus,
ekstra godt må det vere når ein har råvarene i eigen hage.

Ha ein fin dag.
Klem frå Anne-Mari
Ahn sa…
Lykken er hjemmelaget tomatsaus! Dette er første året jeg ikke har tomater i hagen, savner det særlig nå..

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne