Gå til hovedinnhold

Høvringen og Peer Gynt hytta

På årets første taktelt-tur, dro vi til Høvringen. 
Vi har lenge snakket på å gå inn til Peer Gynt hytta, som ligger 4 km innover fra Smuksjøseter Fjellstue.

Vi fant oss en perfekt teltplass, om jeg kan kalle det teltplass, i og med at vi har bil.
I alle fall slo vi leir helt nede ved vannet og utsikt mot fjellene, det var bare helt perfekt.


Ikke all snøen som har smeltet i fjellet enda.


Det var utrolig godt tilrettelagt innover stien. 
Ingen problemer å komme seg over bekker, eller bløte partier på stien.


Godt merket med en rød T hele veien.


Altså naturen i Rondane - jeg blir bare helt stum.
Det er helt fantastisk, og i det været vi hadde, så ble det ikke bedre. 

 

Inne ved Peer Gynt hytta var det helt spesielt.
Du verden så flott det var. Jeg hadde aldri i min villeste fantasi trodd at jeg skulle få se noe slik, når jeg startet på turen ved Smuksjøseter. 


Helt klart iskaldt vann som fosset mellom steinblokkene.
Det var nesten så jeg måtte klype meg litt i armen der jeg sto.


Alle disse små steinhyttene kan man leie.
Tenk å kunne bo i et slik maleri av en natur.
Selveste Peer Gynt hytta drives som et serveringssted på sommeren, men salg av kaffe og biteti.Se de massive og mektige steinblokkene.


En perfekt avslutning på en flott sommerdag ut i naturen i Rondane.
Tenkt hvor heldige vi er, som har en slik natur i Norge.Kommentarer

Betsafe sa…
Thanks for your invaluable advice and expertise

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne