Gå til hovedinnhold

Høvringen og Peer Gynt hytta

På årets første taktelt-tur, dro vi til Høvringen. 
Vi har lenge snakket på å gå inn til Peer Gynt hytta, som ligger 4 km innover fra Smuksjøseter Fjellstue.

Vi fant oss en perfekt teltplass, om jeg kan kalle det teltplass, i og med at vi har bil.
I alle fall slo vi leir helt nede ved vannet og utsikt mot fjellene, det var bare helt perfekt.


Ikke all snøen som har smeltet i fjellet enda.


Det var utrolig godt tilrettelagt innover stien. 
Ingen problemer å komme seg over bekker, eller bløte partier på stien.


Godt merket med en rød T hele veien.


Altså naturen i Rondane - jeg blir bare helt stum.
Det er helt fantastisk, og i det været vi hadde, så ble det ikke bedre. 

 

Inne ved Peer Gynt hytta var det helt spesielt.
Du verden så flott det var. Jeg hadde aldri i min villeste fantasi trodd at jeg skulle få se noe slik, når jeg startet på turen ved Smuksjøseter. 


Helt klart iskaldt vann som fosset mellom steinblokkene.
Det var nesten så jeg måtte klype meg litt i armen der jeg sto.


Alle disse små steinhyttene kan man leie.
Tenk å kunne bo i et slik maleri av en natur.
Selveste Peer Gynt hytta drives som et serveringssted på sommeren, men salg av kaffe og biteti.



Se de massive og mektige steinblokkene.


En perfekt avslutning på en flott sommerdag ut i naturen i Rondane.
Tenkt hvor heldige vi er, som har en slik natur i Norge.



Kommentarer

Betsafe sa…
Thanks for your invaluable advice and expertise

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Få skjæra vekk fra hagen

Enkelte ting lar jeg bare passere, for som regel er det noe jeg ikke kan gjøre noe med. Men nå er selv min tålmodighet nådd toppen, og jeg er fryktelig forbanne på skjæra. Den frekke, ekle og utspekulerte fuglen som bare er ute etter å lage rot. Den hakker og roter i alt den kommer over, selv blomsterpottene mine lar den ikke være i fred. Den store hagehortensia er også oppgitt nå, for den får stadig overraskende besøk av den fryktede skjæra, og hennes hakkende nebb. Roter rundt i jorda, og den rydder ikke opp igjen etter seg. Uforskamma gjest. Nå har jeg hengt opp CD med "Hjemmets julesanger fra 2009", så da får jeg håpe at den holder seg unna. Jeg tviholder på dette trikser, for jeg ser jo stadig CD hengende rundt omkring i folks bærtre. Greit nok med fugler, og andre dyr som vandrer eller flyr omrking, men i min hage skal dem ikke få ødelegge. Jeg blir lei meg når jord og søl rotes utover veranda'n. Jeg vet hvor problemer kommer