Gå til hovedinnhold

Frøken frø konkuransen - mitt bilde

Mitt bidrag i fotokonkuransen - frøken frø 2009 !
Navn på bilde: Frøken ipomoea

Frø fra min første sådde Ipomoea sommeren 2008. Ble kanskje ikke slik som forventningene, men allikevel vert et forsøk.
Frø ble i allefall høstet og har stått i kaffefilter i hele vinter.
Samlet sammen et fint støvlag inne på boden, men er nok klare for et jordlag om noen mnd.
Så får vi håpe at de spirer og bringer en ørliten glede i hagen min også i år.
Ellers i dag har jeg prikla litt i dag:
  • Primula clusiana
  • Viola - mørk lilla
  • Akeleie fylt hvit

Nye spirer på boden var det i dag også:

Det har snødd i dag. Det liker vi ikke.

Kommentarer

Ellen Walnum sa…
Nei det liker vi ikke!

Kult frøbilde:-)
Kathrine sa…
Flott frøbilde. Frø er utrolig flotte! Går sikkert bra med dem til deg. Ha en fin mandag!

:)
Marit sa…
Flott frøbilde! Jeg har også fått spiring på noen primulafrø. Det skal bli spennende å se om de overlever frem til våren, for det er lenge til :-( Her har det også kommet nye 10 cm i natt... :-(
Rekkehuset sa…
Du er visst litt av et konkurransemenneske du Vivi:-) Ser du er med på den ene konkurransen etter den andre. Fint bilde da:-)
Klem Hanne.
Vivishagerom sa…
Så lenge det omhandler hage, jord, spirer eller planter så er vi med på det meste vet du, Hanne. Passer på nå som vi enda har litt tid til overs.
så kjekt at du er med på konkurransen :D
Flott bilde, og ipomoea står absolutt på sålista mi også :D
Unknown sa…
Kjempeflott bilde og artig Frk kandidat:0)

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne