Gå til hovedinnhold

Småfuglefotografering fase 2

Så har jeg flyttet matfatet nærmere stuevindu og her kommer forsøk nr. 2 av
Småfuglefotografering.
Dette er nesten som en ny plante "dilla".


Ser av disse bildene av det er forskjell på disse fuglene. Den ene er svart, mens den andre er blå. Noen som har forklaring ? Kjøttmeisen er jo den med svart "lue", men hvem er den med blå ? Finner ikke den på Google.

Kommentarer

Elsa sa…
Den med blå hette er blåmeis. En veldig vanlig fugl i hagen her hele vinteren.
Jeg har også mater rett utenfor stuevinduet, men må visst få pussa vindua før jeg begynner å ta noe bilder:)

Ha en fin helg!
krepsemor sa…
Blåmeis, ja! Jeg må nok henge opp meisebollene mine jeg også! Koselig med småfugler på brettet!Ønsker deg en god helg!
Du har fanget blåmeis (den blå) og kjøttmeis (den sorte og gule) :) De blir nok faste gjester hos deg gjennom vinteren :D

Alltid stas med fuglebesøk, både i egen hage og på andres blogger :D
Kathrine sa…
Wow!! Dette var da flott du! Herlig bilder av fuglene:)) Godt med denne dilla nå i vinterhalvåret.
Anbefaler deg en tur inn til Lillehammer og kjøpe en fuglebok. Gjerne den enkle "lommevarianten"med plasttrekk. Du kommer til å oppleve en helt ny hageverden med alle fuglene som er i hagen din. Og snart lærer du deg de vanligste fuglene, og de som ikke er så vanlige. Husk på, at fugler spiser utrolig mange skadedyr i hagene våre hvert år. De er skikkelige nyttedyr! Vi trenger dem! Et blåmeispar spiser 60 000 til 70 000 skadeinsekt i løpet av hekkeperioden! Er ikke det flott!
Heng opp fuglekasser i jan//feb, så får du fint besøk.
Ha en fin fredagskveld.) Klem:))
Vivishagerom sa…
Hva du vet, Kathrine. Tusen takk for inspirasjon og smitte dilla på disse små dyra.
Blåmeis, ja det skjønte jeg jo på navnet. Da kan jeg to navn, helt til dompappen kommer da.
Takk for hyggelige kommentarer alle sammen. Det blir nok flere bilder av disse meisene.
Anonym sa…
Så vakre bilder!
Merethe sa…
Hei vivi.
Så nydelige fuglebilder du har tatt. Ja dette smitter vet du :) Får rigge til en skikkelig matstasjon for så å ta bilder av disse små nusselige fuglene.
... sa…
Hei Vivi, og takk for besøk på bloggen min :)
Flotte fuglebilder du har tatt, og så artig med blåmeisen. Den har jeg ikke sett hos meg.
Jeg har også satt ut fuglemat, men den står lite fotovennlig til, så det har ikke blitt mange bilder, men jeg gir ikke opp enda.

Fin blogg du har, jeg kommer gjerne tilbake.
Ha en fortsatt fin kveld :)

Hilde
Lisemoren sa…
Å jeg er så glad i slike fuglebilder. Vi tar dem også gjennom vinduene, og de blir jo så som så.

Men vi henger trofast ut mat til dem, og barna mine sitter ved frokostbordet med fuglebok for å holde rede på alle navnene.
Vi har maten utenfor kjøkkenvinduet vårt nemlig, og jammen kan man få dem nærmt innpå seg og virkelig nyte dem.

Klem fra Lisemoren
Koselig med ivrige småfugler utenfor vinduet! Blåmeis og andre meiser- hold utkikk etter svartmeisen, den er en søt krabat.
Ta en kikk her: www.borgeinorge.no
Fine fuglesider hvor man kan lese litt om våre vanlige fugler.

Populære innlegg fra denne bloggen

Marikåpe!

Marikåpe - en elsket, må ha og sprer seg som den vil plante. Jeg har Marikåpe mange steder i hagen, både frivillig og høyst ufrivillig. Den frør seg villig, og kan nok leve i alle mulige forhold, så lenge den har beina i litt som minner om jord. Selv om den setter "spor" etter seg, så liker jeg denne planten veldig godt. Jeg flytter rundt på småbarn, og planter den sammen med andre som den passer sammen med. Det å sette Marikåpe sammen med andre planter, er ikke så vanskelig for den passer stort sett sammen med alle. Det som er viktig å passe på, er at den kan bli ei stor tue med årene, og derfor trenger litt plass. Blomstene er utrolig søte på nært hold. Bladverket er også fint på denne plante, og når det har regnet (som på bilde) så ligger det igjen små regndråper, som små perler. Bladene er litt lodne, og har en behagelig grønnfarge. Marikåpe kan brukes til det meste, og sammen med de fleste. Det som er den største gleden, e...

Få skjæra vekk fra hagen

Enkelte ting lar jeg bare passere, for som regel er det noe jeg ikke kan gjøre noe med. Men nå er selv min tålmodighet nådd toppen, og jeg er fryktelig forbanne på skjæra. Den frekke, ekle og utspekulerte fuglen som bare er ute etter å lage rot. Den hakker og roter i alt den kommer over, selv blomsterpottene mine lar den ikke være i fred. Den store hagehortensia er også oppgitt nå, for den får stadig overraskende besøk av den fryktede skjæra, og hennes hakkende nebb. Roter rundt i jorda, og den rydder ikke opp igjen etter seg. Uforskamma gjest. Nå har jeg hengt opp CD med "Hjemmets julesanger fra 2009", så da får jeg håpe at den holder seg unna. Jeg tviholder på dette trikser, for jeg ser jo stadig CD hengende rundt omkring i folks bærtre. Greit nok med fugler, og andre dyr som vandrer eller flyr omrking, men i min hage skal dem ikke få ødelegge. Jeg blir lei meg når jord og søl rotes utover veranda'n. Jeg vet hvor problemer kommer...

Høvringen og Peer Gynt hytta

På årets første taktelt-tur, dro vi til Høvringen.  Vi har lenge snakket på å gå inn til Peer Gynt hytta, som ligger 4 km innover fra Smuksjøseter Fjellstue. Vi fant oss en perfekt teltplass, om jeg kan kalle det teltplass, i og med at vi har bil. I alle fall slo vi leir helt nede ved vannet og utsikt mot fjellene, det var bare helt perfekt. Ikke all snøen som har smeltet i fjellet enda. Det var utrolig godt tilrettelagt innover stien.  Ingen problemer å komme seg over bekker, eller bløte partier på stien. Godt merket med en rød T hele veien. Altså naturen i Rondane - jeg blir bare helt stum. Det er helt fantastisk, og i det været vi hadde, så ble det ikke bedre.    Inne ved Peer Gynt hytta var det helt spesielt. Du verden så flott det var. Jeg hadde aldri i min villeste fantasi trodd at jeg skulle få se noe slik, når jeg startet på turen ved Smuksjøseter.  Helt klart iskaldt vann som fosset mellom steinblokkene. Det var nesten så jeg måtte klype meg litt i arme...