I dag kom frøene jeg bestilte fra Zimtrade - jammen skal jeg si at dem er raske til å sende avgårde bestillinger. Man rekker jo nesten ikke å våkne fra frø-kikket, før dem domper ned i postkassa di. Så sitter man der da og lurer på hva man har begitt seg ut på.
Urtefrø - herre min hatt og jeg nesten ikke bruker gressløk en gang og nå skal jeg plutselig fylle opp drivhuset med all slags grønne duftende saker som skal puttes i maten. Har skjønt det nå at jeg må lese meg opp på urter og bruken av denne herligheten. Her i huset er vi ikke noe særlig vant til nye smaker og kan til nød ta i bruk gressløk i eggerøra. Når det kjøpes gruspersille så er det mest til marsvina og kaninene, som forøvrig elsker persille.
Men nå sitter jeg er da med noen poser med frø og lurer på om jeg klarer dette her?
Men ingen ting skal være uprøvd og jeg har sagt til unga at jeg ønsker meg en jordsekk til morsdagsgave i år. Ikke noe pussig ønske fra meg så det tok dem pent, men da frøkna lurte på hva slags blomster jeg skulle så i år, fikk jeg bare svart at det litt forskjellige ting. :-))
Her er da listen over mitt frøinnkjøp:
Sitron Basilikum
Vanlig Basilikum
Kruspersille - den kjenner jeg :-)
Timian
Oregano
Dill
Gressløk med hvitløk smak
Blomkål
Broccoli
Chilli
Brokkoli Romanesco
4 forskjellige typer salater
Grønnsakene skal jeg klare for både blomkål og broccoli har jeg hatt før. Chilli er nytt for meg, men det skal bli spennende.
Ønsk jeg lykke til og er det noen der ute som har gode tips om bruk av urter, så har dere vel forstått at jeg tar i mot alt jeg kan få.
Til slutt vil jeg takke for kjempe koselig kommentarer på sist innlegg. Det er kjempe gøy og være tilbake i bloggverdenen, særlig når man har så gode hage/blogg venner. Takk skal dere ha alle sammen.
Ønsker dere en kjempe fin helg!
Kommentarer
Dill er godt til potetrettar og fisk.
Basilikum er ein klassikar i italienske rettar. Lag heimelaga pesto, tomatsalatar, ha det på pizza osv.
Timian er utrulig godt til kjøtt, gjerne i gryter.
Persille er godt å ha i smøret ilag med kvitløk f.eks. Persille passar til veldig mykje. Sunt og godt.
Du får google deg fram til gode oppskrifter. Maten smakar mykje betre når urtene er ferske.
Dill er veldig godt i fisk, og dillplantene blir ganske store. Heldigvis er den grei å fryse, så jeg har en boks i fryseren med dill. Jeg tar en klype og bruker i fiskegryter og når jeg baker div grønnsaker i ovnen.
Kinesisk gressløk er utrolig god på smak og har vakre hvite blomster. Chiliene pleier jeg å tørke hvis det er flere enn jeg spiser opp.
Lykke til med såingen av urtene og god helg til deg!cresium
Timjan till kött är supert men det smakar faktiskt gott till rostade poteter också och är en av dom viktiga fyra(timjan, rosmarin, salvia och persilja), den blandningen går i det mesta. Du kommer att uppskatta smaken. Basilika färsk är också gott på osten på brödskivan.
Lycka till med sådderna:)
Jeg lager rundstykker med raspet ost og så klart ferske urter.Det er så godt og du trenger faktisk ikke pålegg på dem. Greit å ta med seg hvis man skal ut og har lyst å ha med seg noe enkelt til kaffen.
Det er veldig koselig å finne innlegg fra deg også Vivi :) Ha en trivelig lørdagskveld.
I dag var jeg på Plantasjen og kjøpte litt av begge deler =)
Ønsker deg en fin søndag!
Dette blir spennende. Bare spør om du lurer på noe.
Jeg har mange bøker og endel erfaring med urter/krydder. Favoritten her i huset, er masse chilli og hvitløk.
Dette blir jo morsomt!
Ha en flott februaruke, Vivi. Klem:))
Tusen takk for kommentaren i hagebloggen min. Ja det er moro å være tilbake til en ny deilig hagesesong. Urter er jo veldig spennende. På facebook er jeg med i en gruppe som heter Fjell og strand urtelag. Kansje det er noe for deg, søk på navnet vist du ønsker. Jeg har også så lyst å lære mer om urter. I år skal jeg forsette med prosjekte kjøkkenhage :-)) Ha en super fin dag. Klem