Gå til hovedinnhold

Helgegleder #56

Helgegleder er en flott måte og starte vinterferien på.
Været skal ikke bli på våres side, men jeg er sikker på at jeg kommer til å kose meg likevel.


De siste helgene har vi feiret bursdag på bursdag, men denne helga skal vi ikke gjøre noe annet enn å kose oss.
Det siste bursdagsbordet ble pyntet med vårfarger.
Det var så herlig å kjøpe primula igjen, og se de flotte sterke fargene.


Det har ikke begynt å klø i hagefingrene enda, men jeg kjenner at disse blomstrene gjør noe med meg.


Mye av den bordpynten jeg bruker, den bruker jeg gjerne opp igjen flere ganger.
Kongler og trollkvist passer til det meste.


Kunstige blomster (Nille) og støpe hjerter har jeg også brukt flere ganger.


Nytt denne gangen var Primula i te-kopper.


Jeg syntes det ble super fint, og var strålende fornøyd med resultatet.
De holdt ikke lenge, så allerede neste dag måtte dem få komme tilbake til pottene sine.
Lite luft og jord kanskje?


Det ble en koselig kveld og bursdagsbarna var fornøyd.
Maten var god og alle ble gode og mette.
Jeg fikk også mye ros for bordet mitt, og var i grunnen fornøyd jeg også.

Koselig med gjester og ikke minst å få dekke bord.

Har du en helgeglede som du har lyst til å dele med andre, så lag et innlegg på bloggen din og link den opp hit.
Ingen glede er for liten og ingen for stor.
Du kan også legge ut bilde på Instagram #helgegledervivishagerom

Ønsker alle en fin helg, og en god vinterferie til dem som har det.


Kommentarer

Marit sa…
Nydelig bursdags bord Vivi, det er rart det der med at bursdager kommer flere av gangen.
Her er september den store bursdags måneden.

Det er så fint med primula i kaffekoppene, kos deg i helgen jeg er litt OL og TV slave he he, blir sliten av det også.

Klem fra Marit.
Furulunden sa…
Tenker alle gjester gleder seg til et sånt bord. Føler seg nok velkomne da!!
Merethe sa…
Du er alltid så flink til å lage vakre bord. Så klart gjestene satte pris på det. God helg. klem Merethe
MarJE sa…
Fint pynta bord som alltid. Ja du veit at eg er inspirert av bordpynten din. Japanlyktene som du brukar så mykje om hausten MÅTTE eg så frø av. Gled meg til eg ser spirane på dei.
Koselig bursdagshelgeglede hos deg.
God helg vidare.
Klem.
Så fint du har dukat. Gillar de blåvita kopparna, skulle gärna dricka te ur dem.
Kram Maria
Unknown sa…
Et flott bord, pent med primula i koppen.

Ha en fin helg.
Klem
Så flink du er til å lage koselige bord=) Veldig koselig helgegleder=) Fin søndag til dere=) Vibeke
Jannibele sa…
Du gir oss det ene flotte dekkete festbordet etter det andre her i helgegleder. Mange fornøyde gjester også skjønner jeg:) Ha en fin søndag!
Malys krok sa…
Dette kan du også! ikke nok med at hagen skinner, inne gjør du det også fint for både bursdagsbarn og gjester. Dette bordet måtte nok alle trives ved! Og de gode tilbakemeldingene var virkelig fortjent! Supert! -Margit-
Inger Marie sa…
Du er så flink å dekke bord VIvi!
Gjestene hos deg må virkelig kose se...fin oppdekking og god mat:)
Ønsker en fin søndag:)
Marit sa…
Ja, bordene dine er alltid så flott dekket! Koselig med masse primula inne nå på denne tiden.

Klem
Så festlig og original idé å sette primula i kopper. Den skal jeg notere meg. Jeg er i Brumunddal på vinterferie, og tenkte på deg da vi kjørte inn mot Hamar. Herlig å tilbringe nydelige vinterdager hos gode svigerforeldre i midtnorge.
Vakkert pynta :-)
Herleg med Helgegleder!

Fin veke til deg og dine!

Populære innlegg fra denne bloggen

Få skjæra vekk fra hagen

Enkelte ting lar jeg bare passere, for som regel er det noe jeg ikke kan gjøre noe med. Men nå er selv min tålmodighet nådd toppen, og jeg er fryktelig forbanne på skjæra. Den frekke, ekle og utspekulerte fuglen som bare er ute etter å lage rot. Den hakker og roter i alt den kommer over, selv blomsterpottene mine lar den ikke være i fred. Den store hagehortensia er også oppgitt nå, for den får stadig overraskende besøk av den fryktede skjæra, og hennes hakkende nebb. Roter rundt i jorda, og den rydder ikke opp igjen etter seg. Uforskamma gjest. Nå har jeg hengt opp CD med "Hjemmets julesanger fra 2009", så da får jeg håpe at den holder seg unna. Jeg tviholder på dette trikser, for jeg ser jo stadig CD hengende rundt omkring i folks bærtre. Greit nok med fugler, og andre dyr som vandrer eller flyr omrking, men i min hage skal dem ikke få ødelegge. Jeg blir lei meg når jord og søl rotes utover veranda'n. Jeg vet hvor problemer kommer...

Høvringen og Peer Gynt hytta

På årets første taktelt-tur, dro vi til Høvringen.  Vi har lenge snakket på å gå inn til Peer Gynt hytta, som ligger 4 km innover fra Smuksjøseter Fjellstue. Vi fant oss en perfekt teltplass, om jeg kan kalle det teltplass, i og med at vi har bil. I alle fall slo vi leir helt nede ved vannet og utsikt mot fjellene, det var bare helt perfekt. Ikke all snøen som har smeltet i fjellet enda. Det var utrolig godt tilrettelagt innover stien.  Ingen problemer å komme seg over bekker, eller bløte partier på stien. Godt merket med en rød T hele veien. Altså naturen i Rondane - jeg blir bare helt stum. Det er helt fantastisk, og i det været vi hadde, så ble det ikke bedre.    Inne ved Peer Gynt hytta var det helt spesielt. Du verden så flott det var. Jeg hadde aldri i min villeste fantasi trodd at jeg skulle få se noe slik, når jeg startet på turen ved Smuksjøseter.  Helt klart iskaldt vann som fosset mellom steinblokkene. Det var nesten så jeg måtte klype meg litt i arme...

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skul...