Gå til hovedinnhold

Den første frosten!

I går hadde vi vår første frost på bakken, og det gir jo så mange flotte motiver.
Vet ikke helt hvor høyt jeg skal snakke om hvor fin frost og snøen kan være, men det har vært lite motiver i hagen ei stund nå.



For dere som ikke liker frost og snø, enda i alle fall, så skal jeg ikke si så veldig mye.
Bare at det å ligge på kne med kamera og fange opp små isdroper, det er lykke for meg.



Naturens kunstverk.


Nå snør det her på Lillehammer, og jeg gleder meg til ende flere nye motiver i løpet av helga.
Men det skal jeg heller ikke si så veldig mye om, i alle fall ikke så høyt.

Ha en fin fredagskveld, og husk på helgegleder i morgen.


Kommentarer

stallnilsen sa…
Vi fikk vårt første lille snefall i morrest, ikke mye bare et tynt lag, æ var snar og gå ut med fotoapparatet for og ta noen bilder.

Fine motiver du hadde funnet Vivi ,

ha ei fin helg

hilsen Lisbeth :O)
Snyggt med frost i håret. Vi hade -1,1° i går, men i morse var det +6° igen.
Ha en fin kväll och helg
Kram Maria
Merethe sa…
Her er det hvitt i hagen :) Synes ikke det gjør så mye nå. Blir så lyst,rent og fint. Men den blir neppe liggende så veldig lenge. God helg Vivi. Klem Merethe
Inger Marie sa…
Vakre frost bilder du deler...ja virkelig naturens kunstverk:)
Huffa men...snør det hos deg....
God helg:))
Ranten sa…
Vakker med frost i hagen! Vi har vært på nippet vi også men nå er det vått og grått her på Vestlandet. God helg!

Populære innlegg fra denne bloggen

Få skjæra vekk fra hagen

Enkelte ting lar jeg bare passere, for som regel er det noe jeg ikke kan gjøre noe med. Men nå er selv min tålmodighet nådd toppen, og jeg er fryktelig forbanne på skjæra. Den frekke, ekle og utspekulerte fuglen som bare er ute etter å lage rot. Den hakker og roter i alt den kommer over, selv blomsterpottene mine lar den ikke være i fred. Den store hagehortensia er også oppgitt nå, for den får stadig overraskende besøk av den fryktede skjæra, og hennes hakkende nebb. Roter rundt i jorda, og den rydder ikke opp igjen etter seg. Uforskamma gjest. Nå har jeg hengt opp CD med "Hjemmets julesanger fra 2009", så da får jeg håpe at den holder seg unna. Jeg tviholder på dette trikser, for jeg ser jo stadig CD hengende rundt omkring i folks bærtre. Greit nok med fugler, og andre dyr som vandrer eller flyr omrking, men i min hage skal dem ikke få ødelegge. Jeg blir lei meg når jord og søl rotes utover veranda'n. Jeg vet hvor problemer kommer...

Høvringen og Peer Gynt hytta

På årets første taktelt-tur, dro vi til Høvringen.  Vi har lenge snakket på å gå inn til Peer Gynt hytta, som ligger 4 km innover fra Smuksjøseter Fjellstue. Vi fant oss en perfekt teltplass, om jeg kan kalle det teltplass, i og med at vi har bil. I alle fall slo vi leir helt nede ved vannet og utsikt mot fjellene, det var bare helt perfekt. Ikke all snøen som har smeltet i fjellet enda. Det var utrolig godt tilrettelagt innover stien.  Ingen problemer å komme seg over bekker, eller bløte partier på stien. Godt merket med en rød T hele veien. Altså naturen i Rondane - jeg blir bare helt stum. Det er helt fantastisk, og i det været vi hadde, så ble det ikke bedre.    Inne ved Peer Gynt hytta var det helt spesielt. Du verden så flott det var. Jeg hadde aldri i min villeste fantasi trodd at jeg skulle få se noe slik, når jeg startet på turen ved Smuksjøseter.  Helt klart iskaldt vann som fosset mellom steinblokkene. Det var nesten så jeg måtte klype meg litt i arme...

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skul...