Gå til hovedinnhold

Stengt drivhus

For første gang siden jeg fikk drivhus, har jeg i år bestemt å la det stå ubrukt.
Jeg har tenkt på det lenge, og jeg er sikker på at det var en helt OK avgjørelse.

Tiden strekker ikke alltid til, og det må jeg bare innse.
Skal jeg ha tomater, agurk og urter i drivhuset, så kreves det tid til stell og vanning.
Jeg får en følelse av å være friere, men jeg kjenner på savnet og tiden jeg brukte der inne. Men drivhuset har jeg, og det kommer alltid en sesong til neste år også.



Jeg nyter hagen, og bruker tiden som er til overs på å få den til å se noenlunde presentabel ut.
For snart så blomstrer rosene, og jeg gleder meg til duften.

Kommentarer

Martin sa…
Det går jo ann å ha drivhus uten tomater og andre tørste vekster.
Det er også nyttig som oppbevaring for diverse potter som ikke er så vannkrevende.
Jeg har brukt lysthuset mitt på den måten.
Det høres ut som du tar kontroll over tiden din og styrer den godt.
Hage skal ikke være stress, men kos. Nå når jeg er pensjonist ser jeg hvor mye mer jeg rekker enn da jag var i full jobb, men kjenner at jeg må bli flinkere jeg også, for det kan grense opp mot stress noen ganger.

Jeg beundrer deg for at du har så god selvkontroll.
Nyt hagen din og ha en god helg og St Hans feiring.
Mange hilsen Turid
Inger Marie sa…
Viktig å gjøre som en føler for, uansett om det er å ikke dyrke noe eller det motsatte.
Hage skal jo være til glede og ikke stress.
Hyggelig at du kikket innom meg, Vivi:)
Ønsker deg en fin st.hans.

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne