Gå til hovedinnhold

Første leksjon - detaljer i svart/hvitt

Jeg leter hele tiden etter motiver, som jeg kan fotografere. Lidenskapen er natur og landskapsbilder, men er nysgjerrig på nye ting, og ikke minst tenke litt uten for boksen.

Nå tar jeg et fotokurs, for kanskje å kunne få blikket over på noe annet, enn det som jeg pleier å fange med kamera. 

I første "leksjon" er tema "fokus og bilder som popper". 
Fokus på detaljer med disig bakgrunn.

Jeg tok turen til Maihaugen for å kunne øve meg litt på fokus, men disig bakgrunn.
Der er det små detaljer så det holder, så skulle være relativ stor. 

Når jeg kom hjem og så over bilene jeg hadde tatt, så fikk jeg lyst til å prøve noe nytt. 
Jeg redigerer nesten aldri bildene mine i svart-hvitt, men bildene jeg tok i dag tok seg virkelig bedre ut uten farge. 
Gamle, slitte og værbitte ting egner seg best i svart-hvitt. Første leksjon i fotokurset er gjennomført og øvelse tatt, som resulterte i detaljer i svart-hvitt. 

 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder #56

Helgegleder er en flott måte og starte vinterferien på. Været skal ikke bli på våres side, men jeg er sikker på at jeg kommer til å kose meg likevel. De siste helgene har vi feiret bursdag på bursdag, men denne helga skal vi ikke gjøre noe annet enn å kose oss. Det siste bursdagsbordet ble pyntet med vårfarger. Det var så herlig å kjøpe primula igjen, og se de flotte sterke fargene. Det har ikke begynt å klø i hagefingrene enda, men jeg kjenner at disse blomstrene gjør noe med meg. Mye av den bordpynten jeg bruker, den bruker jeg gjerne opp igjen flere ganger. Kongler og trollkvist passer til det meste. Kunstige blomster (Nille) og støpe hjerter har jeg også brukt flere ganger. Nytt denne gangen var Primula i te-kopper. Jeg syntes det ble super fint, og var strålende fornøyd med resultatet. De holdt ikke lenge, så allerede neste dag måtte dem få komme tilbake til pottene sine. Lite luft og jord kanskje? Det ble en koselig k