Gå til hovedinnhold

Alle fugler små de er....

Alle fugler små de er, kommer nå tilbake.

Alltid like koselig, og ikke minst avslappende, å sitte å se ut av vinduet på "hobby" rommet mitt. 

Fortsatt så er det noen fugler som har vært her hele vinteren, men noen har funnet veien tilbake etter vinteren. 


Blåmeisen har vært på matfatet i hele vinter, og er fortsatt en hyppig gjest.


Bjørkefinken har også vært her i vinter.


Lurer på om dette kan være en Grønnsisik?


Rødstrupe - en liten rundt fugl som tar seg god tid på matfatet. Litt lettskremt, men er ikke sen om å komme tilbake til maten.


Grønnsisik


Bjørkefink


Dompap - den har jeg ikke sett i vinter, men nå på våren dukket den plutselig opp. 

Det kan godt gå noen timer, med bare å sitte å se på disse småfuglene.
Noen krangler om maten, mens andre forsyner seg forsiktig med en bit og flyr igjen. 


Bokfinken har funnet tilbake til Norge, etter å ha vært rundt vestkysten av Europa i vinter.  

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder #56

Helgegleder er en flott måte og starte vinterferien på. Været skal ikke bli på våres side, men jeg er sikker på at jeg kommer til å kose meg likevel. De siste helgene har vi feiret bursdag på bursdag, men denne helga skal vi ikke gjøre noe annet enn å kose oss. Det siste bursdagsbordet ble pyntet med vårfarger. Det var så herlig å kjøpe primula igjen, og se de flotte sterke fargene. Det har ikke begynt å klø i hagefingrene enda, men jeg kjenner at disse blomstrene gjør noe med meg. Mye av den bordpynten jeg bruker, den bruker jeg gjerne opp igjen flere ganger. Kongler og trollkvist passer til det meste. Kunstige blomster (Nille) og støpe hjerter har jeg også brukt flere ganger. Nytt denne gangen var Primula i te-kopper. Jeg syntes det ble super fint, og var strålende fornøyd med resultatet. De holdt ikke lenge, så allerede neste dag måtte dem få komme tilbake til pottene sine. Lite luft og jord kanskje? Det ble en koselig k