Gå til hovedinnhold

Alle fugler små de er....

Alle fugler små de er, kommer nå tilbake.

Alltid like koselig, og ikke minst avslappende, å sitte å se ut av vinduet på "hobby" rommet mitt. 

Fortsatt så er det noen fugler som har vært her hele vinteren, men noen har funnet veien tilbake etter vinteren. 


Blåmeisen har vært på matfatet i hele vinter, og er fortsatt en hyppig gjest.


Bjørkefinken har også vært her i vinter.


Lurer på om dette kan være en Grønnsisik?


Rødstrupe - en liten rundt fugl som tar seg god tid på matfatet. Litt lettskremt, men er ikke sen om å komme tilbake til maten.


Grønnsisik


Bjørkefink


Dompap - den har jeg ikke sett i vinter, men nå på våren dukket den plutselig opp. 

Det kan godt gå noen timer, med bare å sitte å se på disse småfuglene.
Noen krangler om maten, mens andre forsyner seg forsiktig med en bit og flyr igjen. 


Bokfinken har funnet tilbake til Norge, etter å ha vært rundt vestkysten av Europa i vinter.  

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne