At jeg er en sjokoman, er egentlig ingen hemmelighet. Jeg spiser sjokolade når det måtte passe, og er svak når jeg vandrer langs butikkhyllene.
Jeg skjønner godt at butikkene lar sjokolade ligge ved kassen, for da er det så enkelt å putte en eller to ekstra ned i kurven.
Til jul fikk jeg av min datter, en pose som inneholdt saker og ting, slik at jeg kunne lage min egen sjokolade.
I stedet for å gå en tur ut i snøen, så fant jeg ut at i dag skulle jeg lage meg min egen sjokolade.
Cocosa og sjokolade skulle varmes.
Om det duftet deilig? Vil ikke akkurat si det, for av denne Cocosa luktet det ikke godt.
Ok, tenkte jeg, det blir sikkert borte når sjokoladebitene blir ferdige.
For å sette en ekstra spiss på det hele, så raspet jeg i litt appelsinskall.
Duften ble litt bedre, og håpet i meg steg flere hakk.
Så var det bare å helle i silikonformen som var med i pakken, og sette det kaldt.
Og duften? Ikke bra, og nå begynte jeg virkelig å bli bekymra.
Men jeg har lært at all tvil skal komme tiltalte tilgode, til det motsatte er bevist.
Derfor satte jeg brettet ut på veranda'n, slik at det kunne stivne fort, så kanskje det kunne bli en smakebit til kaffen.
Enkle å få ut av formen var de i alle fall, og jeg tenker at denne formen kan jeg bruke til en seinere anledning.
Og hvordan går det med duften? Dufter det deilig sjokolade med et hint av appelsin?
Jeg behøver ikke kjenne etter en gang, jeg begynner å bli litt kvalm.
Duften av Cocosa henger i, og etter en liten bit av sjokoladen, så er ikke lysten på en bit til noe særlig tilstede.
Jeg pakker den pent inn, og vet ikke helt hva jeg skal gjøre med den.
Setter den inn igjen i kjøleskapet, i håp om at det er noen andre som kaster seg over dem.
Men det er jo en lærdom i dette også.
Sjokoladen er god, men å bruke Cocosa var kanskje ikke så lurt. Jeg vasker silikonforma og tenker at jeg skal lage en annen type sjokolade neste gang.
Om den blir god gjenstår å se, men om det blir det, så skal den pakkes fint inn og gis til en venn.
Ha en smakfull kveld.
Kommentarer
NB. er veeeldig svak for melkesjokolade med kvikklunchbiter i og salt på toppen.
Klem fra Berit