Gå til hovedinnhold

Uavklart er den riktige diagnosen

Etter en uheldig overvintring i fjor, så har jeg gjort det litt annerledes i år.
I fjor vinter fikk dem nok litt for mye vann, så i år har dem ikke fått noe før nå.
De har stått på samme sted, med veldig lite lys og  med en kjølig temperatur.


Plantene har stått på stuegulvet hjemme hos min far nå i 14 dager, men i dag tok jeg dem med hjem og alle fikk ny jord rundt de tørre beina sine.


Noen ser helt forferdelig tørre og døde ut, men jeg har bestemt meg for å gi dem en ekstra sjanse før dem går i komposten.
Men jeg er fullstendig klar over at jeg trenger et mirakel.
Hvor ille skal det være, før alt håp er ute?


Jeg har en teori om at de største plantene, som i utgangspunkt har fått opparbeidet seg et skikkelig rotsystem, de klarer seg bedre gjennom vinteren enn de som var stiklinger på våren i fjor.
Mulig jeg tar feil.
Denne planten som er den eneste med grønnskjær i stilken, det er en kjøpt plante fra Plantasjen i fjor sommer.


Jeg krysser fingrene for at den nye jorda skal gjøre underverker, og kanskje sprøyte inn litt energi i de tørre, tynne og litt medtatte greinene.


Er vel egentlig ikke så veldig mye å si om denne stakkars planten her.
Men så lenge jeg har trua, så er det håp.

Hva tror dere? Finnes det slike mirakler?
Hvordan overvintrer dere pelargoniumene deres



Kommentarer

Jeg er ikke så god på overvintring, men jeg har prøvd… og tatt opp planter som ser helt døde ut, og plutselig=) Blir spennende å se=) Vibeke
Nora sa…
Akkurat Pelargoner har jeg ikke så stor erfaring med. Jeg har 6 stk som får bo i et rom i kjelleren på vinteren. Der er det ca 5-8 grader. I vinter har de ikke fått noe vann, men jeg har tatt de fram nå og begynt å vanne litt. Noen ser helt døde ut og andre har litt grønt på seg. Vi får vel se hvordan det går.
Min svigermor overvintrer sine i vinduskarmen som vanlige potteplanter - det kanskje er det beste tross alt?
Klem Nora
HÅP I HENGANDE SNØRE ER NOKO SOM HEITER..
ER VEL PÅ TIDE Å SJÅ PÅ MINE.
DEI HAR STÅTT I EIN KALD KJELLAR I VINTER UTAN STELL, STAKKERANE..

FIN SØNDAG VIDARE :-)
Det er like spennande kvart år kva som vil kome igjen.
Lukke til !
God søndagskveld.
Heisann! Mine er verre om det kan være noen trøst. Letta på lokket til isoporkassa som har stått i et skap i garasjen. En sky av mugg fra pelargoniane møtte meg. Jeg satte bare lokket på igjen, lukka døra til skapet og gikk motløs derfra . Nå gir jeg opp overvintring, kjøper heller frø, for jeg vil ha mange av den gamle sorten som lukter!
Ha flott uke ;:OD)

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne