Gå til hovedinnhold

Gressløkpesto, tyttebærsirup, bærtur og matmuffins!


Jeg har ei stund nå byttet ut hagen, men kjøkkenet.
Har funnet en del oppskrifter, som jeg har prøvd ut, og egentlig funnet litt gleden med å lage mat.

Først ute er gressløkpesto. Den oppskriften har jeg hentet fra Turid med bloggen Tuaihagen og huset.

Gressløk kan brukes til mye mer, enn i eggerøra og omeletten.


Klipp gressløken helt ned - for den kommet fort tilbake.
Jeg blandet også i litt vanlig persille og litt bladpersille.
To fedd hvitløk
Solsikkekjerner eller pinnekjerner - jeg brukte solsikke

Kjør alt dette i en blender, til alt er blitt "most"
Hell i litt olje etter behov
Smak til med salt og pepper

Utrolig godt og veldig enkelt. Boksene er satt i fryseren, og vil bli benyttet til blandt annet stekt laks, pizzasnurrer og andre god saker.


Tyttebærsirup med konjakk
Jeg fant igjen litt tyttebær i fryseren, og tenkte jeg skulle få kokt det.
Det ble en del veske, som jeg valgte å sile av syltettøyet. 
Saften hadde jeg tilbake i kjelen, hadde på litt til med sukker og lot det koke lenge.
En liten skvett med konjakk, og kok igjen til alkoholen blir borte.
Det er veldig lett å se når saften er blitt tykk og seig. Husk å skumme av hele tiden mens det koker.
Smaker utrolig godt på vaniljeis, og i sauser til kjøttretter.


Jeg har vært på bærtur, og skal ut igjen til helga.
Det er utrolig mye blåbær ute i skogen, og den er så søt og god.
Jeg har bare fryst ned bærene som ble plukket, og har planer om å ta det igjen til vinteren og røre litt syltetøy, og kanskje prøve meg på blåbærsirup.
Smaker utrolig godt på is.


Matmuffins med skinke og gresk yoghurt.
6 dl mel - en blanding mellom groft mel og hvetemel
2 dl melk
2 ts bakepulver
1 ts salt
2 egg
30gr smeltet smør
200 gr gresk yoghurt
Pizzakrydder, skinke, ost, purreløk eller hva som må falle i smak.
Stekes på 200 grader i ca 20-30 min


Jeg er stadig på leting etter gode mattips til matbakka, for jeg skjønner godt at ungene blir lei av brødskiver.
Dette er en av noen nye oppskrifter, som skal prøves i løpet av høsten.


Kommentarer

Hagens og skogens gleder vert kjøkkengleder!

Herleg :-)
Så mange fine og gode oppskrifter du deler.
Tusen takk !
Mmm, så godt ut :-)
Håper du tar deg tid til å nyte de sommerdagene ute også!
Ha en fortsatt fin uke :-)
Mmm så mye spennende og godt ! Takk for tips !
Spennende å lære seg å like den matlagingen, som jo er så nødvendig. Du er flink!:)
Unknown sa…
Du og du her var det mye godt å så lurt å bruke gressløken pasta, den ideen låner jeg.
Jeg har også plukket blåbær, det er så anvendelig til kaker, frokostblanding og syltetøy.

August er en fabelaktiv måned med bær, sopp, frukt, grønnsaker og en blomstrende hage.

Ha en fin dag.
Inger Marie sa…
Herlige saker du tryller frem!
Jeg har fått dilla på urtepesto..sist laget jeg av persille og tidligere har jeg prøvt løpstikke,det var supergodt:)
Nå nyter vi sommervarmen,selv om jeg skal på jobb i ettermmiddag,er jeg nesten ute resten av døgnet:))
Rita sa…
Ja det er kjekt å lage sin egen mat fra egne råvarer. Jeg har også hatt suksess med gressløkpesto.
Elin sa…
Flott innlegg - helt etter min smak :) Mat med ingredienser fra hagen er topp.
Takk for tips på tyttebærsirup.
Merethe sa…
Nå ble jeg inspirert til å prøve flere ting. Deilig å hente ting fra naturen eller hagen som en kan lage noe godt av.:)

Populære innlegg fra denne bloggen

Få skjæra vekk fra hagen

Enkelte ting lar jeg bare passere, for som regel er det noe jeg ikke kan gjøre noe med. Men nå er selv min tålmodighet nådd toppen, og jeg er fryktelig forbanne på skjæra. Den frekke, ekle og utspekulerte fuglen som bare er ute etter å lage rot. Den hakker og roter i alt den kommer over, selv blomsterpottene mine lar den ikke være i fred. Den store hagehortensia er også oppgitt nå, for den får stadig overraskende besøk av den fryktede skjæra, og hennes hakkende nebb. Roter rundt i jorda, og den rydder ikke opp igjen etter seg. Uforskamma gjest. Nå har jeg hengt opp CD med "Hjemmets julesanger fra 2009", så da får jeg håpe at den holder seg unna. Jeg tviholder på dette trikser, for jeg ser jo stadig CD hengende rundt omkring i folks bærtre. Greit nok med fugler, og andre dyr som vandrer eller flyr omrking, men i min hage skal dem ikke få ødelegge. Jeg blir lei meg når jord og søl rotes utover veranda'n. Jeg vet hvor problemer kommer...

Høvringen og Peer Gynt hytta

På årets første taktelt-tur, dro vi til Høvringen.  Vi har lenge snakket på å gå inn til Peer Gynt hytta, som ligger 4 km innover fra Smuksjøseter Fjellstue. Vi fant oss en perfekt teltplass, om jeg kan kalle det teltplass, i og med at vi har bil. I alle fall slo vi leir helt nede ved vannet og utsikt mot fjellene, det var bare helt perfekt. Ikke all snøen som har smeltet i fjellet enda. Det var utrolig godt tilrettelagt innover stien.  Ingen problemer å komme seg over bekker, eller bløte partier på stien. Godt merket med en rød T hele veien. Altså naturen i Rondane - jeg blir bare helt stum. Det er helt fantastisk, og i det været vi hadde, så ble det ikke bedre.    Inne ved Peer Gynt hytta var det helt spesielt. Du verden så flott det var. Jeg hadde aldri i min villeste fantasi trodd at jeg skulle få se noe slik, når jeg startet på turen ved Smuksjøseter.  Helt klart iskaldt vann som fosset mellom steinblokkene. Det var nesten så jeg måtte klype meg litt i arme...

Helgegleder #58

Nå begynner det virkelig å bli vår, selv her i hagen min. Snøen er kliss våt og minker gradvis dag for dag.  Selv om det nok er ei stund til, at jeg stolt kan vise frem vårtegn fra min hage, så velger jeg å bruke denne helgegleder som mitt bidrag til Vårtegn 2014. Sist helg koste jeg meg veldig.  Ingen planer og ingen mas, selv om kanskje været kunne vært litt bedre, så var det ei helg fylt med ro og kos. Hjemmebakte boller må jo til når det er fastelaven. Og bollene fikk bein å gå på, for når familien samles rundt kaffebordet, så er ikke 1 bolle med krem nok. Fine og viktige ord på kjøkkenveggen. Og våren kjennes jo i hjertet, særlig etter en litt rar, tåkete og grå vinter. Perleblomstene er kommet i butikken, og er for mange er dette selveste vårperlen. Blir nok flere kjøp av denne fremover. Fantastisk flott, og jeg gleder meg vilt til den kommer i hagen. Da skal jeg legge meg langflat i gresset og nyte, dufte og nyte igj...